Binali Yıldırım temeli attı, müjde verdi

Düzenleyen:
Binali Yıldırım temeli attı, müjde verdi

Ekonomi Haberleri

Başbakan Avrasya Tünelini 20 Aralık’ta, Yavuz Sultan Selim Köprüsünü ise 26 Ağustos’ta açacaklarını söyledi.

Megakente yeni metro hatları kazandırmaya devam ettiklerini söyleyen Başbakan Yıldırım, "İstanbul'a ne yaparsak azdır. Çünkü İstanbul'a borcumuz var" dedi. İstanbul'da bir metro hattının daha temeli atıldı. Başbakan Binali Yıldırım, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, mübarek bir ayda, mübarek bir şehre, güzel bir hizmetin başlangıcında vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Yıldırım, şöyle devam etti: "Hayırlı uğurlu olsun. 2018'in en geç sonunda, artık Bakırköy İDO İskelesi'nden Kirazlı'ya kadar, 9 kilometre metro hattı ile 10 dakikada gideceksiniz. İstanbul, Türkiye'nin özetidir ve mozaiğidir. İstanbul; medeniyet, kültür, tarih, ilim, irfan ve ticaret şehridir. AK Parti hareketide İstanbul'da doğdu. İstanbul bir dönem, çukur, çamur ve çöple özdeşleşmişti. Milletin adamı, içinizden çıkan birisi; 'Bu, İstanbul'un hak ettiği bir şey değil. İstanbul buna layık değil. İstanbul'u bu sefaletten kurtaracağım' dedi. Siz de onu belediye başkanı seçtiniz. 1994, İstanbul için bir dönüm noktasıdır. Bir dünya şehri İstanbul'un dağ gibi sorunlarının, dağ gibi hizmetlerle çözülmeye başlandığının adıdır. İstanbul'da başlayan kutlu yürüyüş, bugün Türkiye'de aynı şekilde, aynı kararlılıkla, kurucumuz, liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde devam ediyor. Sizlere onun selamını getirdim."
Avrasya Tüneli'nin 20 Aralık'ta açılacağını belirten Başbakan Yıldırım, eserleri şöyle sıraladı: "Marmaray yapıldı ve açıldı. İki, hemen Marmaray'ın yanında Avrasya Tüneli. 20 Aralık'ta da onun açılışını Cumhurbaşkanımızla beraber yapacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Yetmedi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Dünyanın, üzerinden tren yolu da geçen en geniş köprüsünü bu güzel şehre kazandırdık. 26 Ağustos'ta da büyük bir coşkuyla Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü beraber açacağız. İstanbul ve İzmir'i komşu kapısı yapacak İstanbul-İzmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü... Dünyanın 4. büyük köprüsü. Bunun açılışını da bu ayın 30'unda yapacağız. Açılışa hepinizi bekliyorum. Beş, İstanbul-Ankara hızlı treni yaptık mı? Hizmete aldık mı? Hayırlı olsun. Altı, dünyanın en büyük havalimanı nereye yakışır? 26 Şubat 2018'de de dünyanın en büyük havalimanını İstanbullulara kazandırıyoruz. Yedinci, Kanalistanbul... İstanbul, ikinci Boğaz'a da kavuşacak..."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...