Terim öğrencilerini fırçaladı: Kızdığım yenilgi değil

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Terim öğrencilerini fırçaladı: Kızdığım yenilgi değil

FUTBOL Haberleri

Avrupa Şampiyonası'na mağlubiyetle başlayan Türkiye'nin teknik patronu Terim, yenilgiye değil, mücadele edilmemesine kızdı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, takımın mücadele etmemesinden yakındı. Analiz ekibinin Hırvatistan ile yaptığı kıyaslamaları öğrencilerine gösteren Fatih Hoca, "Maçı seyrettiğinizde siz de kendinizi tanımakta zorlanacaksınız" dedi.

Hırvatistan maçının hemen ardından yapılan doping kontrolleri bir saat sürdü, bu sırada Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de oyuncularıyla bir görüşme yaptı. Milliyet Gazetesinin haberine göre; Maçtaki mağlubiyete değil, mücadele edilmemesine kızan Terim, analiz ekibinden gelen iki takımla ilgili verileri de öğrencileriyle paylaştığı öğrenildi. Koşu mesafesi, top kaybı, top çalma, topun milli takımda kalma süresi ve oyunun oynandığı saha gibi verileri karşılaştıran Terim'in soyunma odalarında, şu konuşmayı yaptığı öğrenildi:

"EN KÖTÜSÜ BUYDU"

"Bakın, siz de görün. Aramızda dağlar kadar fark var. Biz turnuvalara genelde kötü başlarız ama bu maç en kötü başlangıcımız oldu. Doğrusu sizleri tanımakta zorlandım. Kampta hepinize bu maçı bir kez daha izlettireceğim. Siz de kendinizi tanımakta zorlanacaksınız."

Maçtan sonra Hırvatistan takımının sevincine dikkat çeken Fatih Hoca, "Bu sevinç, kazanma değil, Türkiye'yi yenme sevincidir. Çünkü bizden çok çekinip korkuyorlardı. Hepiniz kalitenizin çok gerisinde kaldınız. Bundan sonrası için kendi seviyesini yakalamanız gerekiyor" diye konuştu.

"ÖRNEK OLURDUNUZ"

Ünlü teknik adam, daha sonra ay-yıldızlı ekibin tecrübeli isimleriyle bir araya geldiği, "İçinizde tek başına maçı alabilecek isimler var. Olağanüstü yeteneklere sahipsiniz. Bu yeteneklerinizi biraz olsun sahaya yansıtabilseydiniz en azından diğer oyunculara da örnek olurdunuz. Hem Hırvatistan'a karşı direncimiz yüksek olur, hem de bizi izleyenlere iyi bir takım olduğumuzu, buraya bileğimizin hakkıyla geldiğimizi gösterirdik" dediği ifade edildi.

"İŞTE SANA FIRSAT"

Fatih Terim'in, kaptan Arda ile de bir konuşma yaptığı vurgulandı. Terim'in, "Sen dünya çapında bir yıldızsın. Kulübünde sıkıntılı bir dönem geçirdin, biliyoruz. Ama o sıkıntılı süreçte Türkiye'nin buraya gelmesinde büyük katkın var. Bu da senin üst düzey bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Bunu sen de biliyorsun, kamuoyu da biliyor. Ancak bunu sıklıkla hatırlatmak lazım. Ciddi bir şekilde eleştiriliyorsun. İşte sana büyük bir fırsat... Onlara en iyi yanıtı verebileceğin yerdesin. Çık, gerçek kimliğini ortaya koy, mücadele et, koş..." dediği belirtildi.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...