Apple ve Samsung Türkiye'de kapışacak

- Güncelleme:
Apple ve Samsung Türkiye'de kapışacak

Ekonomi Haberleri

10 milyon 600 bin tablet bilgisayar için yapılacak ihale için Vestel, Arçelik, General Mobile ve iki Çinli bilişim firmasının ihale dosyası aldığı belirtilirken, gözler bilişim devleri Apple ve Samsung'da olacak

Eğitimde yeni bir dönemi başlatacak olan Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Projesi (FATİH) dev firmaların kapışmasına sahne olacak. 10 milyon 600 bin tablet bilgisayar için yapılacak ihale için aralarında iki ezeli rakip Apple, Samsung'un da bulunduğu Vestel, Arçelik, General Mobile ve iki Çinli bilişim firmasının ihale dosyası aldığı öğrenilirken, ihaleye giren firma sayısının 10'nu bulabileceği belirtiliyor. Pilot uygulama çerçevesinde bugüne kadar yaklaşık 62 bin tabletin öğretmen ve öğrencilerle buluşturulduğu FATİH Projesi kapsamında 29 Nisan'da ihaleye çıkılacak. İhale, Tablet Bilgisayar Set Alımı iki ayrı LOT halinde yapılacak ve tabletler okulların adreslerine firmalar tarafından teslim edilecek. Tablet bilgisayar yapımına sözleşmenin imzalanmasını takip eden 5 iş günü içinde başlanacak ve 36 ayda tamamlanacak. İhale tüm isteklilere açık olacak, yerli isteklilere fiyat avantajı uygulanmayacak ve ihaleye konsorsiyum olarak teklif verilemeyecek. Birden fazla gerçek veya tüzel kişi iş ortaklığı oluşturarak ihaleye teklif verebilecek. İhale konusu mal alımı işinde alt yükleniciye izin verilecek ancak, ihale konusu işin tamamı alt yüklenicilere yaptırılamayacak. İhaleye girecek olan isteklilerin 350 milyondan liradan az olmamak üzere bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayri nakdi kredisi ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösteren banka referans mektubu sunması zorunlu olacak. Ayrıca istekliler, 7 coğrafi bölgede servis istasyonları bulunduracaklarına dair taahhütnameyi teklifleri ile birlikte verecek. Sözleşme imzalanmasını izleyen bir ay içinde ise, kendilerine ait servis listesini veya noter tasdikli suretini veya anlaşmalı oldukları firmalara ait 7 coğrafi bölgede bulunacak servis istasyonlarına ait servis listesini veya noter tasdikli suretini idareye verecek. Bu ihalede ekonomik açıdan en avantajlı teklif fiyatı sadece en düşük fiyat esas alınarak belirlenecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...