Akhisar Bld: 4 - Beşiktaş: 1

- Güncelleme:
Akhisar Bld: 4 - Beşiktaş: 1

FUTBOL Haberleri

Gekas'ın golüyle başladı maç. Pektemek skoru eşitledi; Akhisar'ı bir kez daha öne geçiren Gekas bir de penaltı kaçırdı. Gökhan kırmızı kart görünce Beşiktaş yarım saat 10 kişi oynadı. Uğur ve Emin farkı getirdi.



"SİRTAKİ" YAPTISüper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş deplasmanda Akhisar'a 4-1 gibi ağır bir skorla yenilirken "Akigo"lar ise ligde kalma yolunda büyük bir adım attı. Beşiktaş erken gelen golle şoke oldu. 2'de orta sahadan Bilal kaptığı topla sol kanatta Güray'ı kaçırdı onun ceza sahasına gönderdiği topta bomboş kalan Gekas, skor tabelasını değiştirdi: 1-0. Siyah-beyazlılar, 12'de M.Pektemek'le direği görürken, 14'de ise bir şok daha yaşıyordu. Beşiktaş ceza sahasına uzun gönderilen topta Gekas aşırtma vuruş yapmak istedi ama topu McGregor'a teslim etti. Ev sahibi ekip 28'de kalesinde golü gördü. Sağ kanattan Hilbert'in ortasına M.Pektemek müthiş yükseldi skorda eşitliği sağladı: 1-1. Ancak sevinci sadece 2 dk sürdü. A.Cebe'nin savunma arkasına gönderdiği topa koşan Gekas 11. lig maçında 10. mutluluğunu yaşıyordu: 2-1. Bu golün ardından Samet Aybaba Holosko'nun yerine Niang'ı oyuna alsa da ilk yarı soyunma odasına mağlup olarak gitti. nbsp;


GÖKHAN KIZARDI
İlk yarıdaki gibi orta sahada kısa pasla rakip kaleye yüklenen Beşiktaş, 56'da 10 kişi kaldı. Savunma arkasına gönderilen topa hareketlenen Gekas'ı ceza sahasına girmeden Gökhan Süzen indirdi. Hakem Kuddusi Müftüoğlu tartışmalı bir kararla beyaz noktayı gösterirken genç futbolcuya da kırmızıyı çıkarttı. Topun başına geçen Gekas, topu McGregor'un ellerine teslim etti. Eksik kaldıktan sonra Akhisar'ın sağlı-sollu atakları karşısından adeta perişanları oynayan siyah-beyazlılar teslim bayrağını da çekmiş oldu. Ev sahibi ekip 74'te Güray'ın kullandığı köşe vuruşunda Uğur'la 3. golü bulurken, 81'de de Emin'in yaklaşık 25 metreden gönderdiği nefis bazukasıyla Beşiktaş, 4. nbsp;defa santra vuruşunu yapmaya gidiyordu. nbsp;"Akigo"lar aldığı 3 puanla bu sezon 2. defa bir büyük takımı yenmenin zevkini yaşarken, hem de Süper Lig'de puanını 35'e çıkararak adeta "Ben bu ligde kalacağım" mesajını veriyordu. nbsp;




Aybaba: nbsp;Sanki lig bitti!
Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, maç sonrası futbolcularına sitemli ve üzgündü. "Herkes isteksiz, lig bitmiş gibi heyecansız bir oyun ortaya koydu. Rakip istekli, heyecanlı ve mücadele ediyordu" diyen Aybaba, "Bizim de bir mücadelemiz var diye haftalardır konuşuyorum, oyuncularımı ikaz ediyorum. Camiadan özür diliyorum. Şampiyonlar Ligi hedefimiz varken, bu performans bize hiç yakışmadı" sözlerini kullandı.


GÜZEL SONUÇ
Akhisar Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu haklı bir sevinç yaşıyordu maç sonrası. Hamza hoca, "Güzel bir galibiyet aldık. Kümede kalmak için kaç puan gerektiğini söyleyemem ama kalan dört maçta elimizden gelen bütün puanları almak istiyoruz. Kümede kalacağımıza inanıyorum" dedi.


BUNUN ADI ÇÖKÜŞ


Süper Lig'in ilk yarısını lider G.Saray'ın sadece üç puan gerisinde bitiren Beşiktaş, bitime 4 hafta kala Avrupa'ya bile gidememe tehlikesi yaşıyor.




İLK YARIYI 2. BİTİRMİŞTİ
Beşiktaş Süper Lig'in ilk yarısında ortaya koyduğu performansla taraflı-tarafsız herkesin takdirini toplamıştı. Feda sezonunda mütevazı kadrosuyla müthiş bir ilk yarı geçiren siyah-beyazlılar 17 maç sonunda 8 galibiyet, 6 beraberlikle 30 puan toplayarak lider G.Saray'ın sadece üç puan gerisinde gözünü açıkça dillendirilmese de şampiyonluğa çevirmişti. Ancak bu olumlu hava dün itibarıyla yerini kaosa bıraktı. Akhisar karşısında bu sezon ilk defa bir maçta 4 gol yiyen Beşiktaş kelimenin tam anlamıyla şoku yaşadı. Ligin ilk yarısında 6 beraberlik, 3 mağlubiyetle 20 puan kaybeden Kartal ikinci yarıda bitime 4 maç kala; 4 beraberlik ve 4 mağlubiyetle şimdiden 20 puan bıraktı.
nbsp;



YÖNETİM UĞRAŞTI AMA nbsp;
Beşiktaş'ın derdi sadece bu değil. Siyah-beyazlılar dünkü sonuçla Avrupa biletini de oldukça riske attı. Yönetim bu sezon Avrupa kupalarına katılabilmek için canını dişine takmış ve 30'a yakın futbolcu ve kurumla borç anlaşmazlığını çözmüştü. Mart sonuna evrakları yetiştiren siyah-beyazlılar lisans için UEFA'ya zamanında başvurabilmiş ve rahat bir nefes almıştı. nbsp;Ancak Şampiyonlar Ligi'ni yele veren Kartal şimdi UEFA konusunda da sıkıntılı. 49 puanda kalan Beşiktaş'ı bugün Antalya önünde kazanırsa Bursa yakalayacak. Dün Ordu'yu yenen Kasımpaşa da 46 puanla Kartal'ın ensesine yerleşti. Kalan 4 haftada Beşiktaş'ı Orduspor, Eskişehirspor (D), G.Birliği ve Kayserispor (D) maçları bekliyor.




RAKAMLARIN DİLİ
390 nbsp;Beşiktaş'ın talihsiz sakatlık yaşayan futbolcusu Mustafa Pektemek dün 390 gün aradan sonra gol attı...
46 nbsp;Kartal bu sezon kalesinde 46 gol gördü. Siyah-beyazlılar 3 gol daha yerse en çok gol yediği sezonu yaşayacak.
nbsp;

Ersan-Necip cezalı
Beşiktaş'ın iki genç oyuncusu Ersan Gülüm ve Necip Uysal dün gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştü. Ersan ve Necip Beşiktaş'ın gelecek hafta evinde yapacağı Orduspor maçında forma giyemeyecek. nbsp;


Kötü başladık!
Beşiktaşlı oyunculardan Hilbert, "Maça kötü başladık, kötü de bitirdik" derken, Veli Kavlak, "Beraberliği bulduktan sonra yediğimiz gol moralimizi bozdu" sözlerini kullandı. Necip ise, "Bundan sonra herkesin daha fazla sorumluluk alması lazım" şeklinde konuştu.





Kartal sinir küpü
Beşiktaşlı nbsp;futbolcular farklı mağlubiyet karşısında adeta sinir krizi geçirdi. Oyundan alınan Holosko, su şişesini tekmeleyerek Aybaba'ya tepki gösterdi. Mustafa Pektemek'le Gökhan Süzen'in ise soyunma odasının camlarını tekmeleyerek indirdikleri öğrenildi.


Manuel Fernandes şoku
Beşiktaş'ın Portekizli yıldız Manuel Fernandes Akhisar Bld. maçı kadrosuna alınmadı. Kulislerde bir anda "Aybaba Fernandes'i sildi" yorumları yapılsa da tecrübeli çalıştırıcı, "Akhisar'a iki gün önce geldik. Fernandes sakatlığı sebebiyle iki gündür idmana çıkamadı. Hazır olmadığı için kadroya almayı uygun bulmadık" sözleriyle spekülasyonlara nokta koydu. Manuel tribünden heyecan içinde maçı izledi. nbsp;


nbsp;Akhisar Bld: 4 - Beşiktaş: 1

Müftüoğlu'ndan nbsp;skandal karar
Maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu ikinci yarıda Gökhan Süzen'in Gekas'ı on sekiz dışında düşürmesine penaltı çaldı. Yunan futbolcu bu penaltıyı kaçırsa da dün attığı iki golle Akhisar'ı yine sırtladı. Gekas 11. maçında 10. golünü atarak takımının ligde kalma umutlarını sürdürmesinde başrol oynamış durumda.




nbsp;Akhisar Bld: 4 - Beşiktaş: 1




Fotoğraflar: nbsp;Ali KEMERTAŞ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...