Metrobüste kitap okuma etkinliği

Metrobüste kitap okuma etkinliği

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

İstanbul'da, farklı üniversitelerde eğitim gören öğrenciler, Türkiye'de kitap okuma oranın düşük olmasına dikkat çekmek için metrobüste Okubüs' sloganıyla bir araya gelen öğrenciler metrobüste kitap okudu.

İstanbul Kültür Akademi üyesi bir grup öğrenci, Avcılar metrobüs durağında bir araya gelerek kitap okuma etkinliği düzenledi. Üzerinde 'Anlamak için oku, bilmek için oku, metrobüste kitap okunur' yazılı tişört giyen öğrenciler kendilerini izleyen vatandaşların şaşkın bakışları altında metrobüse bindi. Avcılar'dan Zincirlikuyu'ya kadar kitap okuyan öğrenciler, etkinlikle herkesi kitap okumaya davet etti.
İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Yusuf Ahmet Dikici, Türkiye'deki okuma oranının çok düşük olmasından dolayı böyle bir etkinlik düzenlediklerini anlattı. Dikici, "İnsanlarımıza okumanın önemini anlatmak için böyle bir etkinliğe katıldık. İnsanlarımız metrobüslerde, metrolarda ve tramvaylarda zamanları boş geçmesine rağmen hiçbir şekilde kitap okumuyorlar. Kitabı geçtik en ufak bir şey dahi okumuyorlar. Gazeteler ve günlük dergiler insanlarımız için alışılagelmiş bir şey olmuştur. Bunları insanlarımıza tekrar hatırlatabilmek için böyle bir etkinlik yapma ihtiyacı duyduk." diye konuştu.
Etkinlikte yer alan Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Abdülkadir Kutlu ise insanların dikkatini kitap okumaya çekmek istediklerini kaydetti. Türkiye'de insanların çok fazla kitap okumadığını söyleyen Kutlu, toplu taşıma araçlarında geçirilen zamanın okuyarak değerlendirmesi gerektiğini belirtti. Kutlu, "Dünya çapında 40 ülkede yapılan bir araştırmaya göre bazı ülkelerde kitap okuma oranı çok düşük ve maalesef Türkiye'de bu ülkeler arasında yer alıyor. Bu araştırmaya göre Almanya'da bir kişinin günlük kitap okuma süresi 24 dakikadır. Bu durum Türkiye'de sadece ve sadece 12 saniye olarak belirlenmiş." ifadelerini kullandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...