Akın'ın ifadesi: Yapmayın yanlış yoldasınız

Düzenleyen:
Akın'ın ifadesi: Yapmayın yanlış yoldasınız

GÜNDEM Haberleri

“Darbeyi Mehmet Dişli söyledi. Dişli’ye manyak mısın sakın ha diye bağırdım. Darbecilere ölüm kalım olmadan bitirin dedim ancak ikna edemedim”

Ebru Karatosun ANKARA
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin tanık sıfatıyla ifade verdi. Akar ifadesinde; FETÖ/PDY terör örgütü ele başlığından gıyabi tutuklu Fethullah Gülen ile kendisini görüştürmek isteyen ismin Tuğgeneral Hakan Evrim olduğunu açıkladı. Akar savcılık ifadesinde, FETÖ’nün darbe girişiminin yaşandığı gün Tümgeneral Mehmet Dişli’nin kendisine, “Komutanım operasyon başlıyor, herkesi alacağız, taburlar, tugaylar yola çıktı. Biraz sonra göreceksiniz” gibi şeyler söyledi. Ben ilk önce anlamlandıramadım, cümle içerisinde belki uçaklar demiş olabilir ancak bunun bir kalkışma olarak ifade edebileceğim bir operasyon olduğunu anladım ve hiddetle, ‘Ne diyorsun ulan sen, ne operasyonu, sen manyak mısın, sakın’ şeklinde bağırdım. Gittikleri yolun yanlış olduğunu, büyük bir bataklığa battıklarını, cezasını çekeceklerini, hiç olmazsa bir erkeklik gösterip başkalarını bu işe bulaştırmadan ve ölüm kalım olmadan bu işi sonlandırmalarını, hemen giriştikleri bu girişimi durdurmalarını belirttim. Ancak onları ikna edemedim” dediği öğrenildi. Hulusi Akar, Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanı Hakan Evrim’in “Dilerseniz sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürürüz” dediğini aktararak, “Ben kimse ile görüşmem’ diyerek terslediğini söyledi. Akar, “Ardından Akın Öztürk dışındakiler odayı terk ettiler” dedi. Akar’ın 7 sayfalık ifadesinden öne çıkanlar diğer detaylar ise şöyle: Beni yakaladıklarında 2-3 saat sonra TBMM’nin, emniyet binalarının bombalandığı yazıyordu. Zaten sürekli uçak sesleri de devam ediyordu. Sinirlendim, bağırıp çağırmaya başladım. Bunun üzerine geldiklerinde Ömer, ölümü göze aldıklarını söyledi. Televizyon görüntülerinde Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımız ile bazı bakanların beyanları, olaylardaki gelişmelerde halkın darbe teşebbüsüne canları pahasına direnişi, ilerleyen saatlerde bazı askerlerin teslim olmaları ya da vatandaş yahut polislerce kontrol altına alınmaları gibi gelişmeleri takip edince yanımda bulunan bu 4 kişinin genel görünüşleri, tavırları değişmeye başladı. Gözlerinde umutsuzluğu fark ettim, moralleri iyice bozulmaya başlamıştı.
TSK’YA LEKE SÜRDÜLER 
‘Yeteri kadar batağa battınız. Hiç olmazsa bir erkeklik gösterip burada kesin. Diğer insanların ölmelerini engelleyin. Gün aydınlanmadan ortalıktaki tank, top vesaire ne varsa çekin. Yeteri kadar rezil ettiniz, daha fazla rezil etmeyin. Balkan Savaşı’ndan beter ettiniz. Silahlı Kuvvetlerin tarihine leke sürdünüz. Gideceğiniz tek yer Cumhuriyet savcısı, askeri savcı ve inzibattır. Gidip teslim olun. Beni de gönderin’ şeklinde daha da hiddetli ve yüksek sesle birkaç kez haykırdım. Hiç cevap vermediler. Bir süre sonra dışarıdan patlama sesleri gelmeye başladı. Pistlerin bombalandığını kendileri söylediler. Darbeci hainlerin morallerinin zaman ilerledikçe çöktüğünü gözlemliyordum. Önce Boğaz Köprüsü’nden teslim olan tankçılara ilişkin görüntüler, ancak çok daha önemlisi Sayın Cumhurbaşkanımızın Atatürk Havalimanı’nda canlı yayında toplanan kalabalığa hitabı, darbeci hainlerin bütün ümitlerini sanırım yok etti. Akın Öztürk Paşa’nın, kendisinin götürüleceği anlaşılınca “Komutanım ben de sizinle geleyim” dedi. Ben pozisyonu itibarıyla ve gece boyunca şahsıyla yaşadığım izlenimler karşısında bunun uygun olmayacağını düşündüm ve ‘Sen burada kal, kızının evi burada’ dedim. Fakat sürekli ısrar ediyordu. Onu üs binasında bırakıp çıktık.
ODAM BAŞKASI İÇİN HAZIRLANMIŞ
Olayların ardından karargâha İkinci Başkan Orgeneral Yaşar Güler benden önce gelmiş. Bana anlattığı bir gariplik ki makamda incelemelerinde tespit etmiş olabilir, odamın gayet toplu ve düzenli olduğu hususudur. Oysa ben çalışmaktayken odadan şiddet kullanılarak ve zorla götürülmüştüm. Makam ve dinlenme odasında masa, sehpa, etajer üzerinde kitap, kırtasiye, malzemeler, çikolata, yiyecek, içecek, gazete kupürleri, hediyelik eşyalar nedeniyle normalde kalabalık görünmesine rağmen çok sade ve düzenli bulunmuş. 
ŞÛRA’DA CİDDİ ADIMLAR ATACAKTIK
İkinci Başkanımla beraber çevremizdeki personellerin bir kısmının bu örgütle bağlantılı oldukları hususunda şüphelerimiz gelişmişti. Şura’da çok ciddi adımlar atacaktık. Bunun dışında bu terör örgütüyle ilgili yargıda devam eden soruşturma ve davalarda gelinen aşamalar, devletin tüm kurumlarının bu konuda aldığı mesafe de gözü dönmüş bu hain teröristleri bu teşebbüse iten bir diğer sebeptir. Bu yapılanmanın içinde olan, şahsıma, milletime, silah arkadaşlarıma, emniyet mensubu kardeşlerime, devlet kurumlarına, Türk tarihine, medeniyetimize bu derece zarar veren her kişiden ayrı ayrı şikayetçiyim.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...