8 bin şirket mercek altında

Düzenleyen:
8 bin şirket mercek altında

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığının koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında FETÖ ile bağı olduğundan şüphe edilen 7-8 bin şirket incelemeye alındı. Çalışmanın sonucunda ortaya çıkan veriler ışığında FETÖ ile doğrudan veya dolaylı bağı olan şirketler ya kapatılacak, ya da el konulup kayyum atanacak

Yücel KAYAOĞLU ANKARA

Darbe girişiminin ardından her alanda ‘FETÖ temizliği’ başlatan hükümet, örgütün finans kaynaklarını kurutmak için de düğmeye bastı. Maliye Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığının koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında FETÖ ile bağı olduğundan şüphe edilen 7-8 bin şirket incelemeye alındı. Yapılan çalışmada özellikle 17-25 Aralık operasyonlarına rağmen bu örgüte destek vermeye devam edenler üzerinde yoğunlaşılacak. Bu şirketlerin, birçoğunun dolaylı olarak örgüte para aktardığının tespit edildiğini dile getiren hükümet kaynakları, “Ciddi bir miktarda mal varlıkları var. 17-25 Aralık olayından sonra bunlar mal varlıklarını yurt dışına da kaçırmış olabilirler. Henüz bunlar tam olarak tespit edilmedi. Yapılan çalışmada 7-8 bin şirketin FETÖ ile bağı olduğu tespit edildi. Bu şirketlerin bir kısmı örgüte ya doğrudan para aktarmış ya da dolaylı destek vermiş. Örneğin, örgütün kiralamalarını yapmış. Direk şirket sahibi olunmazsa da başka yollarla bu örgüte destek vermiş, okullarını yapmış, başka şeylerini finanse etmiş. Bu şirketlerle ilgili büyük bir tarama başlatıldı. Didik didik her türlü faaliyetleri, girdileri çıktıları araştırılıyor. Çalışma sonucunda bu şirketlerin büyük bölümünün kapatılması gündeme gelebilir. El koyma, kayyum atanması ve mali açıdan cezalandırılmaları da gündemde” dedi.
YAŞ-KURU AYRIMI 
FETÖ ile bağı olan kamu çalışanlarının tespiti için de hassas bir çalışma yürütülüyor. Bu kapsamda MİT ve Emniyet’ten gelen raporlar, 17-25 Aralık’tan sonrasında bu kişilerden FETÖ ile bağı olan bankaya para yatırıp yatırmadıkları, örgüte yakın derneklere bağış yapıp yapmadıkları, çocuklarını hâlâ FETÖ’nün okullarına gönderip göndermedikleri, 17-25 Aralık operasyonları sırasında adliyeler önünde başlatılan eylemlere kendileri katılmasa bile yakınlarının katılıp katılmadıkları araştırılıyor. Hükümet kaynaklarından edinilen bilgilere göre, kamuda işe işe girişlerde referans olanlarla ilgili de geniş çaplı inceleme yapılacak. Yeni mağduriyetlerin oluşmaması ve ‘kurunun yanında yaşın da yanmaması’ için çok dikkatli hareket edildiğini belirten hükümet kaynakları, “Özellikle düz memur seviyesinde olup da doğrudan FETÖ ile bağı yoksa kamudan atılmaları söz konusu olmayabilir. Ama bunlarla ilgili birtakım yaptırımlar gündeme gelecek. Örneğin, memuriyetteki derece ya da kademe ilerlemesi yapılmayabilir. Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilenler üst yönetici kadrolarına da atanamayacaklar” değerlendirmesi yaptı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...