70 bin kişiye tasfiye

Düzenleyen:
70 bin kişiye tasfiye

GÜNDEM Haberleri

Başarısız darbe girişimi sonrası tüm yurtta FETÖ operasyonları sürüyor. Konya’da FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 25 avukattan 12’si tutuklandı.

Aksaray’da gözaltına alınan 11 avukattan 8’i tutuklandı, 3’ü serbest bırakıldı. Kastamonu’da Cide ilçe Müftüsü Adem Yıldız, FETÖ’nün darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklandı. Mersin’in Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca da gözaltına alındı. Konya’da yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen, “İç Anadolu imamı” olduğu öne sürülen kişinin de aralarında bulunduğu 77 şüpheliden 20’si gözaltına alındı. Genellikle devlet kadrolarında önem arz eden, gizli belgelere kolayca erişebilen ve adli soruşturmalarda etkin güce sahip örgüt üyelerinden sorumlu kişinin “il eğitim danışmanı” yani “gölge imam” olarak adlandırıldığı belirtildi. Afyonkarahisar’da yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında 3 vali yardımcısının da bulunduğu 46 kişi gözaltına alındı. Öte yandan FETÖ darbe girişimi sonrası birçok kamu kurum ve kuruluşunda yürütülen çalışmalar kapsamında 69 bin 779 personel görevden uzaklaştırıldı. Darbeye son şeklini veren toplantının yapıldığı Hava Harp Okulu soruşturması kapsamında ise bugüne kadar rütbeli ve rütbesiz 38 asker tutuklandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...