Terör bitti, iş geldi

Terör bitti, iş geldi

GÜNDEM Haberleri

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanı ile yürütülen "Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu" kapsamında 6. durağı olan Türkiye İş Kurumu'nun (İş-Kur) kampanya otobüsü Hakkari'de yoğun ilgi gördü. Vatandaşlar çözüm süreci ile birlikte burada çifte sevinç yaşadıklarını belirttiler.

Kampanya kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 22 ili ziyaret edecek ve her ilde ikişer gün kalacak olan özel tasarlanmış "İş-Kur Kampanya Otobüsü Hakkari'ye geldi. Otobüste görevli İş-Kur görevlilerinin iki gün süre ile Hakkari'nin tüm bölgelerinde kişilerle yüz yüze görüşmeler yapacakları, iş arayanlar ve işverenlere sunulan hizmetlerin ötesinde, İşgücü Yetiştirme Kursları, Girişimcilik Programları, İşbaşı Eğitim Programları, Toplum Yararına Çalışma Programları, İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri, İşsizlik Sigortası, Kısa Çalışma Ödeneği gibi çeşitli hizmetleri tanıtılıyor.

##tgvideo##

İş-Kur hizmetlerinden faydalanmak isteyen Hakkarili vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren belediye binası önünde bulunan otobüsün önünde büyük kuyruklar oluşturarak iş kayıtlarını yaptırdılar. İlgili kurumun bazı çalışanları ise dışarıda kuyruklarda bekleyen vatandaşlarla görüşerek iş anketleri yaptılar. Obüsünün önünde büyük kuyruklar oluşturan vatandaşlar Kürtçe ve Türkçe olarak barış süreci ile birlikte bölgeye huzurun geldiğini belirterek İş-Kur'un da işsizliği önlemek için böyle bir çalışma başlatmasının ilde çifte sevinç yaşattığını ifade ettiler. Bayanların kuyrukta olmaması dikkatlerden kaçmazken, gençler ve yaşı ilerlemiş olan vatandaşlar sıraya girerek kampanya otobüsünde kayıt yenileme ve yeni kayıtlarının başvurularını yaptırdılar.
Kürtçe ve Türkçe olarak açıklamalarda bulunan vatandaşlar ise, köylerinden göç ederek merkeze yerleştiklerin, iş sahaları olmadığı içinde aile bütçelerine katkıda bulmadıklarını söylediler. Vatandaşlar, "Başlatılan barış süreci ile birlikte burada işsizlik araştırması ve iş kayıtlarının alınması ilde sevince neden olmuştur. Daha önceleri hep bu kan dursun barış diyorduk ama o da geldi. Bakın biz otobüsün önünde toplananlar genellikle Çukurca ilçesi kırsalından göç ederek Hakkari'ye gelen aileleriz. Daha önce üretici durumda iken köylerin boşalmasıyla birlikte tüketici duruma düştük. Burada iş yok bizde bunun için otobüse gelerek iş kaydımızı yaptırdık. Üniversite mezunları olmasına rağmen işsiz olanlar var. Bölgeye huzurun gelmesiyle birlikte işsizliğin önüne geçmek için hükümetin çalışma başlatması gerekir" şeklinde konuştular.
İş-Kur kampanya otobüsünün başında bulunan Geliştirme ve İletişim Uzmanı Bülent Kılınç, projenin 6. durağı olan Hakkari'de diğer illerde olduğu gibi burada da tanıtım çalışmalarını gerçekleştirdiklerini belirtti. İki gün süreyle Hakkari'de olacaklarını belirten Kılınç, "İki gün boyunca yaygınlaştırma uzmanlarımız sokaktaki vatandaşlarımızın ayağına giderek yüz yüze tanıtım çalışmalarını ve İş-Kur'un hizmet tanıtım çalışmalarını gerçekleştireceklerdir dedi.
KAMPANYAMIZ HAKKARİ'DE ÖZEL BİR İLGİ GÖRDÜ
Kılınç, "Hakkari'deki ilgi oldukça yoğun durumda. Kalabalık vatandaşlar grubu otobüsün etrafını sarmış durumdalar. Hakkari'de özel bir ilgi gördüğümüzü söylemek mümkündür. İş-Kur hizmetlerinden faydalanmak isteyen kişilere de il merkezinde park edecek olan otobüste İş-Kur görevlileri tarafından on-line kayıt hizmeti sunulacak. 10 milyon Euro'luk bütçesi ile Türkiye'deki en büyük projelerden biri olan ve Avrupa Birliği - Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanı ile yürütülen "Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu" kapsamında gerçekleştirilen İş-Kur tanıtım kampanyası, istidamdan etkilenen tüm tarafları bilgilendirmeyi ve bu suretle daha fazla kişinin işgücü piyasasına girmesine ve istihdam oranını artırmaya katkıda bulunmayı amaçlıyor" şeklinde konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...