Kopya olmayınca 120’den 49’a düşmüş

Düzenleyen:
Kopya olmayınca 120’den 49’a düşmüş

GÜNDEM Haberleri

Darbe girişimine ilişkin soruşturmada FETÖ lideri Fetullah Gülen’in yeğeni Muhammet Sait Gülen’e 2010 KPSS soruları veren ‘Tahir’ kod adlı Süleyman Yörük de her şeyi itiraf etti.

Ebru Karatosun ANKARA
Yörük, soruları Erzurum imamı olarak bilinen ‘Ahmet’ kod adlı Muharrem Var’ın sınavdan 3-4 gün önce kendisine gösterdiğini söyledi.
Yörük, “KPSS’de Muharrem Var’ın bana gösterdiği soruların tamamı çıktı. İlk sınavda Eğitimi Bilimlerinde 120 sorunun 105’ini yapmıştım. Sonra sınav iptal edildi. Tekrar edilen Eğitim Bilimleri sınavında ise 49 doğru yapabildim. Vicdanen rahatsız olduğum için de tercih yapmadım” dedi.
İptal edilen 2010 KPSS’de 100 ve üzeri doğru yapan pek çok kişi gibi kendisinin de Özkan Pulihozluoğlu’nun hesabına bin lira havale yaptığı hatırlatılarak, bu kişiyi nereden tanıdığı ve neden para havale ettiği sorulan Yörük, “Bu kişiyi ismen tanıyorum. Bin lirayı neden gönderdiğimi de şu an hatırlamıyorum” cevabını verdi. Yörük, Muhammet Sait Gülen’in de arasında bulunduğu KPSS’de 100 ve üzeri doğru yapan bazı kişilerle gezmek amacıyla Batum’a, Nahçıvan’a ve Suriye’ye gittiklerini anlattı. Fethullah Gülen’i basından tanıdığını kaydeden Yörük, “Kendisini hiç görmüşlüğüm yok. Darbe girişimini lanetliyorum. Asla kabul edilemez bir harekettir. Yüzlerce insanımızı kaybettik. Askerler içerisinde cemaatçi insanlar olduğunu bilmiyordum. Fethullah Gülen sokağa çıkan darbeyi protesto eden halk için ‘Ahmaklar, başarı elde etmiş gibi güle dursun, düğün dernek kursun, o komik durumlarını birer bayram ilan etsinler’ şeklinde beyanda bulunmuş. Yine öğrendiğime göre, Mısır TV’sine ‘Batı Türkiye’ye müdahale etsin’ şeklinde beyanda bulunmuş. Ben kesinlikle Gülen’in bu yaklaşımını kabul etmiyorum. Böyle düşünen bir adamın arkasından gidilmez” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...