Halktan topladıkları kurbanı kesmeyip karkas et almışlar

Düzenleyen:
Halktan topladıkları kurbanı kesmeyip karkas et almışlar

GÜNDEM Haberleri

İhanet şebekesi, vatandaşların dinî vecibelerini de istismar etti. Kurbanlar kesilmedi, mezbahadan et alındı, paralar yurt dışına elden çıkarıldı

Bursa’da FETÖ’ye finans desteği sağlayan İzgün Gıda, Turizm, Taşımacılık, Temizlik, Güvenlik ve Mobilya Sanayi Ticaret AŞ ile ilgili yürütülen soruşturma için hazırlanan iddianamede “himmet” toplanmasıyla ilgili çarpıcı detaylara yer verildi. Mahkemece kabul edilen iddianamede, şirketin ortakları gösterilen kişiler arasında 100 bin liradan 250 bin liraya kadar çeşitli miktarlarda sık aralıklarla para transferlerinin yapıldığı belirtildi. Şirketin, FETÖ mensuplarınca “kurban, himmet, burs ve zekat” adı altında kayıt dışı toplanan paralarla kurularak finanse edildiği, şirkete örgütün “il sorumlusu” tarafından yönetim kurulunun üstünde bir yetkilinin atandığı kaydedildi. İddianamede, “Örgüt, ihtiyaçlarını karşılamak için örgüt liderinin çeşitli tarihlerde ‘vaaz’ adı altında formüle ederek yayınlanmış olan talimatları gereği himmet, burs, kurban parası toplamış ve yine ekonomik alanda yeni stratejiler geliştirerek uygulamaya koymuştur” denildi. Ortakların daha önce imzaladığı boş kağıtların doldurularak işlem yapıldığı, ancak ne tür değişikliklere gidildiğiyle ilgili üyelerin haberinin olmadığı aktarılan iddianamede, örgüt üyelerince vatandaşlardan kurban vecibesini yerine getirmek vaadi ile alınan para ve çekler karşılığında Kurban Bayramı günlerinde kurban kesilmesi gerekirken, bu para ve çeklerin örgüte ait İzgün Gıda AŞ’ye kayıt dışı aktarıldığı kaydedildi. Bu şirket tarafından da yanıltıcı belgelerle ve kayıt dışı olarak Kurban Bayramı günlerinden 3-7 gün öncesinde bazı firmalardan karkas et alımı yapılarak nitelikli dolandırıcılık suçu işlendiği vurgulandı.  “Himmet” paralarının da yurt dışına elden çıkarıldığı kaydedildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...