'Demek ki Çanakkale ruhu böyle bir şeymiş'

Düzenleyen:
'Demek ki Çanakkale ruhu böyle bir şeymiş'

YAŞAM Haberleri

“Orada ölüm bize keyifli bir şey gibi geldi. Demek ki, Çanakkale ruhu buymuş. Belki bir adım sonra öleceksin. Ama tek hedefin; ülkeyi, milleti kurtarmak.”

Eminönü’nde bir esnafın yanında çalışan, iki çocuk babası 34 yaşındaki Kenan Ekşioğlu, FETÖ’nün darbe girişimini gerçekleştirdiği 15 Temmuz akşamı yaşadıklarını anlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “sokaklara çıkın” çağrısı üzerine çocuklarını öpüp, eşiyle helalleştikten sonra evden ayrıldığını ifade eden Ekşioğlu, caminin önünde buluştuğu arkadaşlarıyla Çapa’dan Vatan Caddesine doğru yürümeye karar verdiklerini aktardı. Bir anda arkalarında binlerce kişiyi gördüğünü belirten Ekşioğlu, buradan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bulunduğu Saraçhane’ye doğru tekbir getirerek ve slogan atarak yürümeye başladıklarını kaydetti. Ekşioğlu, o anları şöyle anlattı: “Geri dönün insanları vuruyorlar’ dediler. ‘Biz zaten ölmeye geldik’ dedim. Yürüdükçe yerlerde yatan birçok yaralı gördüm. Buna rağmen sürekli ateş ediyorlardı. Etrafında kim düşecek diye bakmaya başlıyorsun. Ben birini almak için eğildim. Çok ufak bir şey hissettim. Acı yok ama bir an bütün vücudum titredi. Olduğum yere yığıldım. Vurulduğumu anladım ama nereden vurulduğumu, yaramın ne derece olduğunu idrak edemedim. Şehit olacağım diye Kelime-i Şehadet getirmeye başladım. Sonra ağzımdan ve burnumdan çok fazla kan geldi.” Hastanede 12 gün kaldıktan sonra taburcu olan Ekşioğlu, “Orada çok başka bir güç vardı. O öyle bir İlahi güçtü ki, sanki tüm korkuyu içinden alıp, yerine müthiş bir cesaret koyuyor. Orada ölüm bize çok farklı, hoş ve keyifli bir şey gibi geldi. Demek ki, Çanakkale ruhu buymuş. Belki bir adım sonra öleceksin. Ailen, annen, baban, çocukların, eşin var, hiçbir şey düşünmüyorsun. Tek hedefin; ülkeyi, milleti kurtarmak.”

DÜNYANIN ÖBÜR UCUNDAN DEMOKRASİ NÖBETİNE

15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinden bu yana gün geçmiyor ki o geceye ait yeni bir kahramanlık hikâyesi duyulmasın. İşte dünyanın bir ucu sayılan Fiji Adaları’ndan gelip Türkiye’ye yerleşen Genetik Mühendisi Abdul Kutub Rabbani de o gecenin kahramanlarından biri. Dünyaya gözlerini Hıristiyan olarak açan Abdul Kutub Rabbani, Fiji Adaları’nın dağlık eteklerinde yetişse de iyi derecede Türkçe konuşuyor. 9 dil bilen Genetik Mühendisi Rabbani, darbe teşebbüsü gecesi Türk vatandaşlarla birlikte tanklara karşı mücadele eden bir isim. Yakın tarihte Müslümanlığı seçen ve “Allah beni o geceye şahit yazsın” diyen Yeni Zelandalı Rabbani, özgürlük için, hürriyet için, istiklal için o gece şehit düşenleri çok kıskandığını söylüyor. Rabbani, “Türk milletini darbe gecesi gösterdiği duruşundan dolayı tebrik ediyorum. Eskiden kendimi burada yabancı gibi görüyordum ama 15 Temmuz gecesinden sonra artık ben de Türk’üm” dedi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...