'FETÖ Hrant Dink’i öldürdü bir de müfettiş atadı'

Düzenleyen:
'FETÖ Hrant Dink’i öldürdü bir de müfettiş atadı'

GÜNDEM Haberleri

Trabzon’da 2007’ye kadar valilik yapan ve 2011’de emekli olan Hüseyin Yavuzdemir, Hrant Dink’in öldürülmesi olayıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

9 Eylül 2004 tarihinde Ağrı Valiliği görevinden Trabzon Valiliği görevine atanan ve Ocak 2007’de merkeze alınmasının ardından 5 yıl önce emekli olan eski vali Hüseyin Yavuzdemir, Hrant Dink cinayeti hakkında konuştu. Suikast öncesinde dönemin emniyet müdürü ve alay komutanının bilgileri kendisinden gizlediğini iddia etti. Yavuzdemir, “Neden gizlendiği zaman içinde ortaya çıktı. Bunlar bir örgüt yapısı içinde oldukları için kendi aralarında hareket ettiler. Bilgi verilseydi gerekli önlemi alın diyecektim, belki de Dink’i öldüremeyeceklerdi. Art niyet var. Dink olayından sonra bana gönderilen iki müfettişten Şükrü Yıldız Mersin’de tutuklandı. Mehmet Ali Özkılıç görevden uzaklaştırıldı. Bana kurulan tezgâh böylelikle ortaya çıkıyor. Cemaatçi olmayan bu şekilde harcanıyor. Gelen müfettiş de kendilerinden onu gönderen müsteşar da öyle. Her taraftan devleti sarmışlar” ifadelerini kullandı. Cemaatçı olmadığı için harcandığını savunan Yavuzdemir, şöyle devam etti: “Bilgi vermeyen Ramazan Akyürek bir buçuk yıldır hapiste. Dönemin İçişleri Müsteşarı Şahabettin Harput, bana bir daha görev alamayacağımı söyledi. ‘Niye’ dedi; ‘Biliyorsun bizim bakanlıkta yeni bir yapılanma var’ cevabını verdi. Yapılanma da işte FETÖ'cü örgütlenmeymiş. Devlet gerçekten böyle bir ihanet hareketi ile hiç karşılaşmamıştı. Cenab-ı Allah bu nezih milleti seviyormuş da bizi korudu.”

O TRABZONDA’YKEN YAŞANANLAR

∂ 2004 yılı ekim ayında Mc Donalds'a bomba konuldu. 6 kişi yayaralandı. 
∂ 2005 yılı başında Prof. Dr. Sadettin Güner ve oğlu aracında kurşunlanarak öldürüldü. 
∂ 2005 Nisan ayında TAYAD'lılara karşı 2 ayrı linç girişimi yaşandı.
∂  Trabzonsporlu futbolcular Fatih Tekke ile Gökdeniz Karadeniz'in araç ve işyerleri kurşunlandı. 
∂ İtalyan Santa Maria Katolik Kilisesi'nin rahibi Andrea Santaro, öldürüldü. 
∂ Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast ve azmettiricisi Mc Donald's bombacısı Yasin Hayal'in Trabzon'dan çıktı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...