Asitli yiyecekler dişlere zarar veriyor

Düzenleyen:
Asitli yiyecekler dişlere zarar veriyor

SAĞLIK Haberleri

Günlük hayatımızda sık tükettiğimiz bazı yiyeceklerin ağız ve diş sağlığına zarar verdiğini söyleyen diş hekimi Oğuz Kara, “Asit, gıdaların içinde direk bulunabileceği gibi yediğimiz besinlerdeki karbonhidratların ağızdaki bakteriler tarafından aside dönüşmesiyle de oluşur. Bu sebeple günde en az 3 defa dişleri fırçalamak ve gıdaların diş üzerinde kalmasını engellemek gerekir” dedi.

Dt. Oğuz Kara, farkında olmadan tükettiğimiz asitli yiyecekleri şöyle sıraladı:
Meyve Suları: Ph’ı 7’den düşük olan gıdalar dişlere zarar verir. PH ‘I 2,5 olduğu için meyve suları da dişlere zararlıdır.
Limon: Ph’ı 2 olduğu için dişler için zararlıdır.
Enerji içeceği: Sitrik asit ve şeker içerir.
Lokum ve şekerlemeler: Lokum gibi şekerlemeler,  dişe yapıştığı ve sitrik asit içerdikleri için daha fazla zararlıdır. 
Kuru Meyve: Kuru meyveler karbonhidrat ihtiva ederler ve aynı zamanda yapışkanlığı sebebiyle ağız içinde daha uzun süre kalırlar. Kuru meyve yiyip dişlerinizi fırçalamamanız dişlerinizin çürümesine sebep olur.
Beyaz Ekmek: Tükürükte bulunan amiloz enzimi karbonhidratları şekere çeviren enzimdir. Bu sebeple ekmek yedikten sonra da dişler fırçalanmalıdır. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...