Mısır üreticisine yüzde 30 avans

Düzenleyen:
Mısır üreticisine yüzde 30 avans

Ekonomi Haberleri

Türkiye tahıl üretiminde üçüncü sırayı alan mısırda hasat başladı. Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği’nin (NÜD) organize ettiği 2016 Mısır Hasat Şenliği, Adana Çiftçiler Birliği, Adana Tahıl Üreticileri Birliği, Adana Ticaret Borsası, Hububat Tedarikçileri Derneği ve Toprak Mahsulleri Ofisi’nin katılımıyla Adana’da gerçekleştirildi.

Geçen yıl TMO’nun 5.5 milyon ton hububat alarak karşılığında 4.3 milyar lira ödeme yaptığını anlatan TMO Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Erdoğan, bu sene henüz ürün alımı tamamlanmamış olmasına rağmen 2.4 milyon tonun üzerinde alım yapılıp 2.5 milyar lira ödeme yapıldığını ve alımların devam ettiğini belirtti. TMO’nun finansman ve depolama sorunu olmadığını vurgulayan Erdoğan, “Alımla ilgili hiçbir sınırlama yok. Üretilen ürünün tamamını alabilecek finansman gücüne, alım ve depolama altyapısına sahibiz” dedi. Mısır alımlarında üreticinin rutubeti yüksek ürün hasat etmemesi için yüzde 30 avans ödemesi yaptıklarını kaydeden Erdoğan, “Üreticilerle bir aradayız piyasanın nabzını tutuyoruz üreticilerimizi asla mağdur etmeyeceğiz. Ne gerekiyorsa yetkili kurullarımızda onu yapacağız” diye konuştu. NÜD Başkanı Rint Akyüz de mısırın, nişastanın ham maddesi olduğuna dikkati çekerek, hasat başlangıcından ve mısırın en büyük alıcısı yem sanayisinden önce yaptıkları alımlarla piyasanın düzenlenmesine katkıda bulunduklarını, üretimi teşvik ettiklerini söyledi. Bünyamin Çelik ADANA

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...