Şimdi sıra albaylarda

Düzenleyen:
Şimdi sıra albaylarda

GÜNDEM Haberleri

TSK’daki temizliğin ardından boş kalan kadroların telafisi için albayların görev süresi uzatılabilecek.

Buket Güven ANKARA
Türk Silahlı Kuvvetlerin tarihinde bir ilk gerçekleşiyor ve Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) bir ayda ikinci kez toplanıyor. Millî Savunma Bakanı Fikri Işık, “Ağustos ayı içerisinde albayların durumunu görüşmek için görev süresinin uzatılması ile ilgili Yüksek Askerî Şûra’yı toplamayı düşünüyoruz” sözleriyle sinyali vermişti.
15 Temmuz’da FETÖ’cü hainlerin gerçekleştirdiği darbe girişimi sonrasında YAŞ erkene alınarak 28 Temmuz’da toplanmıştı. Toplantıda sadece Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanları belirlenmişti. Daha sonra ise OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) TSK’daki darbeci hainlerin ihracı gerçekleştirilmişti. Daha sonra çıkan kararnamelerle de TSK’nın FETÖ’cü hainlerden temizlenmesine devam edilmişti.
Bakan Işık, “Haziran ayında, 15 Temmuz’dan önce çıkarılan yasayla hizmetine ihtiyaç duyulan albayların görev sürelerinin uzatılması imkânını getirdik. Bu konuda teknik çalışma tamamlandı. YAŞ’ta bu konu değerlendirilecek” demişti.
YAŞ’ta firari askerlerin durumu de ele alınacak. Bakan Işık, firar eden askerlere ilişkin ilk rakamın 311 olduğunu, sonraki süreçte yakalanan ve teslim olanlarla bu sayının düştüğüne dikkati çekmişti. Işık, “TSK’da 9’u general, amiral, 137 firar var ve bu sürekli düşüyor” diye konuşmuştu.
KHK ile birlikte YAŞ’ın yapısı değiştirilmişti. Başbakan’ın başkanlığında yapılan Şura’ya Genelkurmay Başkanı, Millî Savunma Bakanlarının yanı sıra Başbakan yardımcıları ve Adalet Bakanı, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı ve kuvvet komutanları katılacak. Eski uygulamada Şûra’ya katılan tek bakan Millî Savunma Bakanı idi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...