Aydın Menderes anıldı

/ Kaynak: AA
Aydın Menderes anıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Merhum Aydın Menderes, doğumunun 67. yıldönümünde anıldı. Demokrat Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen anma programına, Menderes'in eşi Ümran Menderes ve DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Merhum Aydın Menderes, doğumunun 67. yıldönümünde anıldı. Demokrat Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen anma programına, Menderes'in eşi Ümran Menderes ve DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Uysal, Aydın Menderes'in, Türkiye'ye önemli katkılarda bulunduğunu belirterek, Menderes'in, milletin sinesinde, müşterek değerlerinde ne varsa onu kendi uhdesinde eritmiş bir siyaset anlayışının temsilcisi olduğunu kaydetti. Habertürk Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdal Şen ise Menderes ailesinden bahsetmenin ayrı bir onur olduğunu ifade ederek, bu konuda yazdığı 3 kitaba değindi. Bu kitapların yazımı sırasında hem Aydın Menderes'ten hem de eşi Ümran Menderes'ten çok büyük yardımlar aldığını anlatan Şen, eski Başbakan Adnan Menderes dönemine ilişkin de bilgiler verdi. Gazeteci Metin Işık da Aydın Menderes'in, demokrasi yılı olan 1946'nın ve 3 Mayıs Türkçülük Günü'nün bir çocuğu olduğunu anımsatarak, "Aydın Menderes, inançlı, vatansever, demokrat bir insandı" dedi. Aydın Menderes'in büyük bir siyasetçi olduğunu belirten Işık, onun siyasi söyleminin ve mütefekkir tarafının görmezden gelindiğini dile getirdi. Eski milletvekili Ahmet Bilge de Aydın Menderes'in, halkını çok seven, inançlı ve imanlı bir insan olduğunu anımsatarak, "Fakat Türk milleti ve siyasetçiler olarak biz Aydın Bey'in kıymetini bilemedik. Ondan yeterince istifade edemedik. Eğer ondan istifade etseydik Türkiye bugün çok daha başka türlü şekilde olabilirdi" diye konuştu. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...