Tüp bebekten sonra tüp hamburger

Tüp bebekten sonra tüp hamburger

TEKNOLOJİ Haberleri

Hollanda'da Maastricht Üniversitesi'ndeki bilim adamı Dr. Mark Post, laboratuvarda ürettiği etten hamburger yaptı.

Laboratuvar ortamında et üretildi. Hollanda'da Maastricht Üniversitesi'ndeki bilim adamı Dr. Mark Post, laboratuvarda ürettiği etten hamburger yaptı.
Laboratuvarda üretilen inek kas liflerinden yapılmış et, gelecek ay Londra'da bir etkinlikte pişirilerek yenilecek. Tatlandırma için sadece tuz ve biberin kullanılacağı etkinlikte, tüp et ya da kültür eti denilen fenomenin realite haline geleceği ifade edildi.
Proje, Hollanda hükümeti tarafından da destekleniyor.
Laboratuvarda üretilen etin insanlar nezdinde rağbet görüp görmeyeceği belirsiz olsa da bunun gıda krizinin halli için önemli bir adım olduğu ifade edildi. Dr. Post, yaptığı lezzet testlerinde, içinde yağ olmamasına rağmen etin "güzel bir tadının olduğunu" belirledi.
Tüp et ya da kültür eti denilen madde, hiçbir zaman yaşayan bir hayvanın bir parçası olmadı.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...