Hantal yapıdan kurtulana kadar yeni alım yok

Düzenleyen:
Hantal yapıdan kurtulana kadar yeni alım yok

Ekonomi Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, olağanüstü durumlar dışında kamuya personel alımının durdurulmasının asıl amacının kamudaki hantal yapıdan kurtulmak olduğunu söyledi.

Yücel Kayaoğlu ANKARA

Bunun için yeni bir kamu personel rejimi hazırlığı yaptıklarını açıklayan Müezzinoğlu, bu çalışmanın FETÖ ile mücadeleyle ilgisi olmadığını da kaydetti. Kamuya personel alımı konusunun büyük oranda sıkıntılı olduğuna işaret eden Bakan Mehmet Müezzinoğlu, “Bunu iyi analiz etmeden karar vermeyeceğiz. Gerekli ve olağanüstü durumlarda bakanlıkların talepleri tabi ki değerlendirilecek. Personel alımına yönelik dondurma değil de yavaşlatma diyebiliriz” diye konuştu.

DEVLETE ABARTILI TALEP VAR

Son dönemde özellikle devlete yoğun ve abartılı bir talep olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, şöyle devam etti: “Bu anormal boyutlara ulaştı. Kamunun yükü her geçen gün artıyor. Kamu personel yükü hantal bir yapı oluşturdu. Bu konuya daha stratejik bakmamız gerekiyor. Kamu personel yükünü arttıran değil, devletin daha rahat, daha verimli ve daha hızlı çalışması sonucunu çıkaran bir personel alımı esas olacak. Bunu hayata geçirecek bir yapı oluşturuyoruz. İyi analiz edeceğiz.”  

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...