Polise hava gücü takviyesi

Polise hava gücü takviyesi

GÜNDEM Haberleri

Emniyet Genel Müdürlüğü hava filosuna, bu yıl 15 hafif tip helikopter, 2 sikorsky ile keşif, gözetleme, personel ve malzeme naklinde kullanılacak çift motorlu uçak katılacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanlığı'nın hava araçlarından oluşan filosu, sözleşmesi imzalanan ve bu yıl teslim alınması planlanan 15 hafif tip helikopter, 2 sikorsky ile keşif, gözetleme, personel ve malzeme naklinde kullanılacak çift motorlu uçakla büyüyecek. nbsp;Kurulduğu 1981 yılında 18 Alouette marka helikopterle faaliyete başlayan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanlığı, sonraki yıllarda 5 sikorsky s-70, 10 keşif ve gözlem helikopterinin yanı sıra, VİP için kullanılan 1 sikorsky s-92 ve 2 eğitim helikopteriyle filosunu büyüttü.
Helikopterler, polisiye görevlerin dışında, protokollerde ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sefer-görev emrinde belirtilen işlerde de kullanılıyor.
Bu kapsamda, helikopterler terörle mücadele, asayiş, güvenlik, istihbarat, keşif-gözetleme, gösteri, eskort-koruma, foto-film çekimi, trafik denetimi, devlet büyüklerinin intikali ile operasyon uçuşları, doğal afetle mücadele, yangınla mücadele, yolcu, yaralı, cenaze, malzeme nakli, arama kurtarma faaliyetlerini kapsayan destek uçuşları yapıyor. nbsp; AA nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...