Çukurca şehitlerine tören düzenlendi

Düzenleyen:
Çukurca şehitlerine tören düzenlendi

GÜNDEM Haberleri

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde çıkan çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik ve Piyade Uzman Çavuş Murat Özer için Hakkari Dağ Komonda Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

Bu sabaha karşı Çukurca'nın Irak sınırındaki, sarp vadiler ve mağaraların bulunduğu Güven Dağı bölgesine bir grup teröristin bulunduğu tesbit edildi. Bunun üzerine anında geniş çaplı operasyon başlatıldı. Teröristlerin tesbit edildiği bölgeye gidilirken, güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada Yüzbaşı Özgür Çevik ile Uzman Çavuş Murat Özer şehit oldu, 5 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterlerle Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, operasyonda ilk belirlemelere göre 21 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Güven Dağı bölgesinde Kobra helikopterleri desteğinde geniş çaplı takip operasyonu sürüyor.
Sınırın sıfır noktasında bulunması ve önemli bir geçiş güzergahı olması nedeniyle teröristlerin sık sık sızmaya çalıştığı bölgede, güvenlik güçleri aldıkları önlemlerle terör örgütüne ağır darbeler indiriyor.

ŞEHİTLER İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Törene, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Altug Kürşat Şahin, Hakkari Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Ak Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, kurum amirleri, polis ve askeri yetkililer katıldı.
Ambulanslarla şehit askerlerinin tabutlarının tören alanına gelişinin ardından, saygı duruşu yapıldı. Şehitlerin özgeçmişleri ve İl Müftüsü Faysal Gayleni tarafından okunan duanın ardından şehitlerin tabutları bir süre omuzlarda taşındıktan sonra uçakla memleketlerine gönderilmek üzere Helikopterle Van'a uğurlandı. 
Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik'in cenazesi İzmir'e, Piyade Uzman Çavuş Murat Özer'in cenazesinin ise Eskişehir'e gönderilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...