Fikirtepe derhal dönüştürülecek

- Güncelleme:
Fikirtepe derhal dönüştürülecek

Ekonomi Haberleri

Bakanlık, çöküntü halindeki semtin bir an önce dönüştürüleceğini açıkladı. Bölgenin riskli alan ilan edilmesi durumunda vatandaşlar kira yardımı ve faiz desteğinden de faydalanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada bazı basın yayın organlarında 'Fikirtepe Sil Baştan' başlığıyla yer alan haberlerde, Fikirtepe'de 4.14 emsal verilen projelerin bakanlık tarafından durdurulduğu şeklinde haberlere yer verildiği bildirildi. Açıklamada şöyle denildi: "Çöküntü bölgesi niteliğindeki bu alanın, afete karşı dayanıksız ve sağlıksız yapılar bulunması, mevcut donatı alanlarının yetersizliği, nüfus ve yapılaşmadan kaynaklanan çevre şartları sebebiyle bir an önce dönüştürülmesi gerektiği sonucuna varılmıştır. Bölgenin 'riskli alan' ilan edilmesi durumunda mevcut problemlerin daha hızlı çözüleceği neticesine varan Bakanlık, gerekli çalışmaları başlatacak olup, uygulamanın nasıl yapılacağı daha sonra netleştirilecektir. Kadıköy sınırlarındaki Fikirtepe bölgesinde 2 yılı aşkındır uygulamadan kaynaklanan sıkıntılar devam etmektedir. Bu problemin çözümü için Bakanlığımıza yüzlerce şikayet ve başvuru yapılmıştır. Problem kanun kapsamında çözülecek olup, bölgenin 'riskli alan ilan edilmesine ilişkin karar' Bakanlar Kurulu gündemindedir. Bölgenin riskli alan ilan edilmesi durumunda; bütün iş ve işlemlerde alınacak olan vergi, resim ve harçlardan muaf tutulacak olup, vatandaşların kira yardımı, kredi ve faiz desteğinden de faydalanmasının önü açılacaktır." Bakanlığın Fikirtepe'yi riskli alan ilan ederek bütün proje ve işlemleri durdurmasıyla Fikirtepelilerin tekrar bir belirsizliğe sürükleneceğini iddia eden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ise, Bakanlıktan nasıl bir uygulama yapılacağının açıklanmasını istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...