BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Mangaldan KANSERİ uzak tutma tavsiyeleri

Mangaldan KANSERİ uzak tutma tavsiyeleri

Türklerin tatil günlerinin vazgeçilmezi mangal keyfini, damak zevkini bozmadan, küçük değişiklik ve hilelerle sağlıklı bir öğüne dönüştürmek mümkün.



Türklerin tatil günlerinin vazgeçilmezi mangal keyfini, damak zevkini bozmadan, küçük değişiklik ve hilelerle sağlıklı bir öğüne dönüştürmek mümkün. ABD’de Teksas Üniversitesi Kanser Merkezi tarafından “Sağlıklı Mangal” başlıklı bir rapor hazırlandı. Uzmanların hazırladığı rapora göre, mangal keyfi yaşayanlar tükettikleri et miktarını azaltmalı ve sofraya daha çok sebze eklemeli. Sebze tüketiminin, başta kolon kanseri olmak üzere birçok hastalığı vücuttan uzak tuttuğuna işaret eden uzmanlar, “tabaktaki et miktarını biraz azaltıp, közde soğan, patlıcan, patates, kabak gibi sebzeleri dahil etmenin iyi bir başlangıç olacağını” belirtiyorlar. Uzmanların diğer bir uyarısı ise kırmızı et tutkunlarının zaman zaman tavuk ya da balık gibi daha sağlıklı etleri deneyerek mangal yapmaları. MANGALI TEMİZ TUTUN “Ateşe damlayan yağ ile kanserojen madde açığa çıkar” denilen raporda, pişirme öncesi mangalın yağlanması ve etlerin yüksek ateşte pişirilmemesi tavsiye edildi. Mangalın her kullanımdan sonra çok iyi temizlenmesi gerektiği belirtilen raporda, “Böylece kanserojen maddelerin bir sonraki yemeğe aktarımı önlenmiş olur” denildi.
Kapat
KAPAT