Metal Sanayicileri Sendikası lokavt kararı aldı

- Güncelleme:
Metal Sanayicileri Sendikası lokavt kararı aldı

Ekonomi Haberleri

Türk Metal Sendikası işçileri, akşam saatlerinde Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'ndan gelen 'lokavt' kararıyla karşılaştı.

Bursa'da toplu sözleşmenin imzalanmaması üzerine eylemlerini sürdüren Türk Metal Sendikası işçileri, akşam saatlerinde Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'ndan (MESS) gelen 'lokavt' kararıyla karşılaştı. Bursa Kent Meydanı'nda sendika üyeleriyle bir araya gelen Türk Metal Sendikası Nilüfer Şube Başkanı Ruhi Biçer, "Şimdi aldığımız habere göre, MESS lokavt kararı almış." dedi. Biçer, grev kararının hayata geçmesiyle MESS'in grev uygulanan işyerlerinde lokavt kararı alacağını kaydetti.Türk Metal Sendikası üyesi metal işçileri Bursa Kent Meydanı'nda toplandı. Slogan atan işçiler, türkülerle de coştu. İşçilere seslenen Türk Metal Sendikası Nilüfer Şube Başkanı Ruhi Biçer, "Metal işçileri sofrasına bir ekmek daha koymanın mücadelesini verdik. MESS'in uzlaşmaz tavırlarıyla bir netice alınmadı. Ne aklımızdaki ne gönlümüzdeki rakamlara ulaşamadık. Bugün sizlere güzel haber vermek istedik. Ama bu gerçekleşmedi. Çarşamba günü yönetim kurulumuz toplanıp, yol haritasını belirleyecek. Toplu sözleşme masası bir yangın yeri gibidir. Her iki tarafı keskin bıçaktır. Türkiye, dünyanın en büyük ekonomileri arasına sokan metal iş koludur. Grev olursa ekonomiye zarar verir. Tüm sorumluluk MESS'indir. MESS yöneticileri aklınızı başınıza alın, vicdanınızın sesini dinleyin, Türk işçisini kırmayın, üzülmeyin." dedi.
Konuşmasının son bölümünde gelen haberi işçilerle paylaşan Biçer, "Biz, 6 Mayıs'ta grev kararı almıştık. MESS de buna karşılık lokavt kararı almış." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...