İstanbul'un borcu arabasından

Düzenleyen:
İstanbul'un borcu arabasından

Ekonomi Haberleri

Borcunu taksitlendirmek için yapılan 1 milyon 462 bin başvurunun büyük çoğunluğunu Motorlu Taşıtlar Vergisi ile trafik cezaları oluşturdu

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanundan yararlanmak isteyenler, vergi dairelerine koştu. 19 Ağustos 2016’da çıkan ve mükelleflere büyük avantajlar sağlayan fırsattan yararlanmak için şimdiye kadar 1 milyon 462 bin kişi başvuru yaptı. Bunun sonucunda 13 milyar 135 milyon lira yeniden yapılandırıldı. Burada en büyük yeri daha önce kesinleşmiş borcu olanlar tuttu. Daha önce birikmiş borcu olanların yapılandırdıkları tutar 9 milyar 471 milyon lira oldu. İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Bekir Bayrakdar, başvuruların yüzde 59’unu internetten aldıklarını, İstanbul’da başvuruların büyük çoğunluğunun Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ile trafik para cezasını yapılandırma amaçlı olduğunu ifade etti. Borçlar yapılandırılırken, matrah artırımı ile mükelleflerin cezadan kurtulduğunu belirterek, “Siz son 5 yıl ile ilgili kazanmış olduğunuz gelirle orantılı bir vergi beyan edip ödersiniz. O yıllarla alakalı bir inceleme yapılmamasını güvence altına almış olursunuz. Şu an itibarıyla 43 bin 275 bin mükellefimiz matrah artırımında bulundu. Mükelleflerimiz düzeltme başvurusunda da bulunabilir” uyarısında bulundu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...