Türk lezzetleri, turisti de turizmciyi de doyuracak

Düzenleyen:
Türk lezzetleri, turisti de turizmciyi de doyuracak

Ekonomi Haberleri

Turizm Bakanlığı, Anadolu mutfağının zenginliklerini dünyaya yaymak için düğmeye bastı. Bir turistin 157 dolar olan yemek harcamasının 250 dolara çıkarılması hedefleniyor

Damla Peker ANKARA
Dünyada turist sayısı 1 milyarı aşarken, bu turistlerin yüzde 88’i destinasyon tercihlerinde gideceği yerin yemeklerine önem veriyor. Seyahatlerini lezzet duraklarına göre yapanların sayısı hızla artarken, Türkiye de Anadolu mutfağını dünyaya açmaya hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, gastronomi konusunda hem Türkiye’de hem de dünyada farkındalık oluşturmak için etkinlikler düzenleyecek. Türk gastronomi sektörünün önde gelen şef ve yöneticileriyle toplantılar düzenleyip, yeni projeler geliştirmek isteyen Bakanlık, ilk olarak yöresel kitapların hazırlanması için çalışmalar yürütecek. Bu şekilde Anadolu mutfağının zenginlikleri dünyaya yayılacak. Ardından dünyanın önemli şeflerini Türkiye’de ağırlayarak, gastronomi şovu düzenleyecek Bakanlık; bu yönde konferanslar düzenlemeyi de planlıyor.
TÜRSAB’ın Gastronomi Turizm Raporu’na göre; Türkiye, turizm gelirleri içinde en büyük payı yeme içmeden alıyor. 2014 yılında turistlerin Türkiye’de yaptığı harcama içinde yemeğin payı, yüzde 19-20’lerde. Bu dönemde gelen turistlerin yeme içmeye harcadığı miktar ise, 58 milyar 845 milyon doları buldu. Turist başına 828 dolar olan harcamanın 157 doları yeme içmeye gitti. Hedef, gastronomi turizmi ile bu rakamı 250 dolara çekmek.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...