Yaşar Kemal, 'Kürt köyünde doğdum, Türk köyünde büyüdüm'

/ Kaynak: CHA
Yaşar Kemal, 'Kürt köyünde doğdum, Türk köyünde büyüdüm'

YAŞAM Haberleri  / CHA

Türk edebiyatının önemli ismi yazar Yaşar Kemal 'Ben Kürt köyünde doğdum, Türk köyünde büyüdüm, kimse beni Kürt diye dışlamadı' dedi

Osmaniye Valiliği tarafından Merkez Gökçedam köyünde yaptırılan Yaşar Kemal Kültür Evi ve Parkı'nın açılışı yapıldı. Çocukluğunun geçtiği Gökçedam köyü'ndeki açılışa katılan Yazar Yaşar Kemal, ''Bir Kürt köyünde doğdum ve bir Türk köyünde büyüdüm. Hiç bir köylü Kürdüm diye dışlamadı beni.'' dedi. Çocukken Hemite (Gökçedam) köyünde en çok sevilen çocuk olduğunu belirten Yaşar Kemal, ''Biz burada cennette büyüdük. Benim köyümü gelip görsünler. 'Bütün Türkiye Yaşar Kemal'in köyü gibi olsun' diyecekler. İsterseniz bunu yazayım. Benim işim yazmaktır, konuşmak değildir.'' diye konuştu.Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ise Yaşar Kemal'in çok güzel konulara değindiğini, Türkiye'deki dostluğu, kardeşliği vurguladığını söyledi. Vali Cerrah, ''Büyük üstad Yaşar Kemal konuşmasında dedi ki 'Ben bu köyde Kürt olmama rağmen hiçbir ayrıcalık görmedim. Diğer arkadaşlarım kavga ederler ama bana dokunmazlardı.' Buradan şunu göstermek istedi, Türkiye öyle bir yer ki Kürdüyle, Türküyle, Çerkeziyle, Lazıyla bir millet, kardeşlik içinde yaşanacak tek bir yurt ve üstad yine dedi ki 'Bu köy gibi olsun tüm Türkiye' dedi. Bundan çok büyük ders alınması lazım.'' diye ifade etti.
Yaşar Kemal için daha önce 'İnce Memet' anıtının yapıldığını belirten Cerrah, ''Bu alanı güzelleştirmek için Osmaniyemizin yetiştirdiği, çocukluğunun Osmaniye'de geçtiği, Türkiye ve dünyaya mal olmuş olan büyük üstadın adına yakışır bir kültür evi ve park yapmak istedik. Bu üstad için yeterli mi değil. Üstadı gelecek nesle tanıtabilmek için çok daha güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz.'' diye konuştu.
Bu arada, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, mazeretini belirten ve davet edildiği için onur duyduğunu ifade eden bir mesaj gönderdi.
Konuşmaların ardından, Yaşar Kemal Kültür Evi ve Parkı'nın açılışı yapıldı. Kültür Evi'nde Yaşar Kemal'in kitapları, kendisi ile ilgili yazılan eserler ve fotoğrafları yer alıyor.



Programa, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Yaşar Kemal'in yakın dostları Sinema Sanatçısı Tarık Akan, programcı ve yazarlar Can Dündar, Nebil Özgentürk, Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü, Osmaniyeli sinema yapımcıları Abdurrahman Keskiner ile Arif Keskiner, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...