Bürokrasi yüzünden köpekler telef oldu

/ Kaynak: İHA
Bürokrasi yüzünden köpekler telef oldu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Suudi Arabistan'dan getirilen 20 köpeğin, evrak eksikliğinden dolayı Türkiye'ye girişine izin verilmedi. Köpeklerden ikisi telef oldu

Suudi Arabistan'dan getirilen 20 köpeğin, evrak eksikliğinden dolayı Türkiye'ye girişine izin verilmedi. Atatürk Havalimanı'nda 10 gün bekleyen köpeklerden 2'si geldikleri ülkeden kaptıkları virüs nedeniyle telef oldu. Suudi Arabistan'dan getirilen 20 köpek evrakları olmadığı için Türkiye'ye girişine izin verilmeyince köpeklerin getirildikleri ülkeye geri gönderilmesine karar verildi. Tarım Bakanlığı ve İstanbul Tarım İl Sağlık Müdürlüğü'nün izni olmadan İstanbul'a getirilen köpekler Atatürk Havalimanı Kargo Terminali'nde mahsur kaldı. Köpeklerden 2'si kaptıkları virüsten dolayı telef olurken, Atatürk Havalimanı Kargo Terminali'nde kafesleri içinde bulunan 18 köpek ise geri gönderilene kadar yetkililer tarafından bakımı yapılıyor. Hayvan Hakları İçin Birleşim Hareketi Kurucusu Mehtap Özer kargo terminalinde yaptığı açıklamada, "Ortada sıkıntılı bir durum var. Fakat evraklar tamamlanmadan bura gönderici firmadan kaynaklanmaktadır. Tarım İl Müdürlüğü ve Tarım Bakanlığımızın ön kontrol raporları olmaksızın hayvanları ülkeye sokmanın imkanı olmadığı için bu hayvanların geldiği ülkeye gönderilmesi söz konusu. Türk Hava Yolları bu hayvanları gönüllü olarak geldikleri ülkeye geri iade edecek. Tabii bu süre içerisinde hayvanlar strese girdi. İki tanesi de geldikleri ülkede kaptıkları virüs yüzünden hayatlarını kaybetti. Her gün bu hayvanları getiren firma bakımlarını yaptığı halde kutularda barındırılması uygun olmadığı için hayvanlar çok yoğun strese girmiş bulunmaktadır" dedi.
Köpekler, Türk Hava Yolları tarafından Suudi Arabistan'a geri gönderilecek.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...