Lotodan mesleki eğitime pay

Lotodan mesleki eğitime pay

EĞİTİM Haberleri

Meslek liseleri, gelişen Türkiye'ye nitelikli iş gücü yetiştirmesi için yeniden yapılanıyor. Şans oyunları ve trafik cezalarından mesleki eğitime pay ayrılacak.

Meslek liselerinin daha fazla tercih edilmesi ve verimliliğinin artırılması için harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki ve teknik liseleri için yol haritasını belirledi. 4 yıllık eylem planına göre, şans oyunları, trafik cezaları gibi kaynaklardan mesleki eğitime pay ayrılması için gerekli mevzuat düzenlemesi yapılacak. İşte planlanan teşvikler: gt; nbsp;Meslek liselerinde yabancı dil derslerinin yaygınlaştırılması sağlanacak.
gt; 9. sınıf öğrencilerinin meslekleri yerinde tanıması sağlanacak.
gt; Meslek liseleri okul ve kurumlarında gönüllü meslek koçluğu sistemi yaygınlaştırılacak ve teşvik edilecek.
gt; Mesleki ve teknik eğitim öğrenci ve kursiyerlerinin ulusal ve uluslararası hareketliliğini arttırmak için öğrenci değişim programlarının uygulanması etkinleştirilecek.
gt; Meslek liseliye yurt dışında staj imkanı sağlanacak.
gt; Meslek lisesi öğrencilerinin uygulamalı eğitim yapabilecekleri OSB gibi ortamlara yakın yerlerde meslek lisesi açılmasına yönelik planlama yapılacak.
gt; Meslek lisesi mezununa iş yeri açma kredisi verilecek.
gt; Mesleki lisesi mezunlarından alanında bir üst öğretim kurumuna devam etmek isteyenler teşvik edilecek.
gt; nbsp; Kız öğrencilerin parasız yatılılık ve bursluluk imkânları arttırılacak.
gt; Hükümlülerin, tutukluların, ceza evinden tahliye edilmiş olanların, parçalanmış ailelerin, güvenlik sebebi ile göç etmiş kişilerin ve muhtaç durumdaki dul, yetim ve öksüzlerin meslek kurslarına erişim imkânları arttırılacak, kazanımlarının sertifikalandırılması sağlanacak.
gt; Meslek liselerine erişim kolaylaştıracak ve Mesleki ve Teknik WEB Portalı oluşturulacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...