Kimyasal şüphesiyle getirilmişlerdi, sonuçları negatif çıktı!

Düzenleyen:
Kimyasal şüphesiyle getirilmişlerdi, sonuçları negatif çıktı!

GÜNDEM Haberleri

Suriye’den kimyasal şüphesiyle Kilis’e getirilen 2’si Türk askeri, 4'ü Suriyeli toplam 6 kişiye yapılan ölçümlerde kimyasala rastlanmadı.

Suriye’nin Halep kentine bağlı El Bab ilçesi Haliliye köyü kırsalına terör örgütü DEAŞ tarafından atılan roket sonucunda ise kimyasal gaz nedeniyle alarm durumuna geçen Kilis’te, 2’si Türk askeri, 4'ü Suriyeli toplam 6 kişinin, yapılan ölçümlerde sonuçlar negatif çıktığı bildirildi. Kilis Devlet Hastanesi’ne getirilen yaralılardan birinin mayına basması sonucu diğerlerinin ise çatışmalarda yaralandığı öğrenildi. Haliliye Köyü kırsalına yapılan kimyasal saldırı iddiası üzerine hasta ve yaralılar, sınırda Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer (KBRN) kontrolünün ardından sınırdan geçirilmiş, sınırın Türkiye tarafında ise özel kıyafetli uzmanlar tarafından teknolojik cihazlarla kimyasal ölçümü yapılmış, özellikle Suriyeli hastalar ise özel ilaçlarla yıkanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...