ILISU, 2017’de elektrik üretecek

Düzenleyen:
ILISU, 2017’de elektrik üretecek

Ekonomi Haberleri

Mardin ve Şırnak arasındaki rekortmen baraj, 11 milyar metreküp su depolayıp 1 milyar lira değerinde elektrik üretecek...

Dünyanın en uzun krete ve en büyük ön yüzü beton kaplama alanına sahip barajı olan Ilısu Barajı, Güneydoğu’ya can suyu olacak. Mardin ve Şırnak sınırları arasında, Dicle Nehri üzerinde 10 yıl önce yapımına başlanan baraj ve HES’in yapımında son aşamaya gelindi. Mardin’in Dargeçit ilçesinin 15 kilometre doğusunda, Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinin 13 kilometre kuzeybatısında, Suriye sınırına 45 kilometre mesafede olan baraj ve HES’in hizmete girmesiyle bölge ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlanacak. 

Gövde hacmi bakımından Atatürk Barajı’ndan sonra ikinci sırada yer alıp, yılda 1 milyar lira değerinde 4 milyar kilovatsaat enerji üretecek olan baraj, bu açıdan da Atatürk, Karakaya ve Keban’dan sonra 4’üncü büyük baraj olacak. Devlet Su İşleri (DSİ) 16. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker “Yakın zamanda bitecek” dediği barajın inşaatında yüzde 85, solu savak inşaatında yüzde 95 seviyesine geldoiklerini, beton ön kaplamanın tamamıyla bittiğini ifade etti. Bölgede istihdam, sulama ve enerjiye büyük katkı sağlayacak olan baraj, 4 bin kişiye doğrudan ve dolaylı istihdam sağlayacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...