Erdoğan 'Sabrın sonunda selamete eriştik'

/ Kaynak: AA
Erdoğan 'Sabrın sonunda selamete eriştik'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Erdoğan, İmam Hatip okullarının zor şartlarda bugünlere ulaştığını belirterek, "Sabrın sonunda selamete eriştik" dedi.

Başbakan Erdoğan, İmam Hatip okullarının zor şartlarda bugünlere ulaştığını belirterek, "Sabrın sonunda selamete eriştik" dedi. nbsp;Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin mezuniyet törenine katıldı. nbsp;Cezaevinden, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yazdığı mektupla ilgili hazırlanan videonun gösterilmesi nedeniyle Başbakan Erdoğan'ın duygulandığı gözlendi. nbsp;"Burada, dilimin ucuna gelen ama bugüne kadar sabırla tuttuğum, söylemeyi sabırla ertelediğim bir tespitimi de sizlerle paylaşmak istiyorum" diyen Erdoğan, şöyle konuştu: nbsp;"28 Şubat sürecinde, Türkiye genelinde imam hatiplerin kapısına kilit vurulmasının en önemli sebeplerinden biri, anneler babalar, gençler inanın, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesidir. Kartal Anadolu İmam Hatip'in, diğer imam hatip okullarının bu muhteşem başarısı, birilerini o zaman çok ama çok ciddi şekilde tedirgin ediyor. nbsp;Bugün de hazmedemiyorlar. İşte, Kartal Anadolu İmam Hatip'in, diğer imam hatip okullarının bu başarısını görüyor, çarkın bozulacağından, kurdukları sistemin çökeceğinden, sırça saraylarının başlarına yıkılacağından korkuyor, gidiyor, 28 Şubat'ta imam hatip okullarının kapısına kilit vuruyorlar. Binaların kapısına kilit vurursunuz ama gönüllere, kalplere, yüreklere kilit vuramazsınız."
Her zaman meşruiyet dairesi içinde olduk
Erdoğan, şunları kaydetti: "Fikrimize inandık. Milletimize güvendik. İnancımızı, imanımızı en güçlü şekilde muhafaza ettik. Sabrın sonunda selamete eriştik. Kartal Anadolu İmam Hatip Okulu'nun sevgili mezunları, şunu bir an olsun aklınızdan çıkarmamanızı sizlerden özellikle rica ediyorum. Türkiye'deki her okulda bu aziz milletin vergileri, göz nuru var. Türkiye'deki her öğrencinin üzerinde tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Ama imam hatip öğrencilerinin üzerinde milletin hakkı çok ama çok daha büyüktür"
Benim de ağladığım geceler oldu
Kartal Anadolu İmam Hatip mezunlarının Beykoz'daki ilk binayı ve orada nasıl okuduklarını kendisine anlattıklarını anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:
"İki katlı derme çatma bir bina düşünün ki, binanın çatısı yok. Yatakhanede çocukların üzerine yağmur yağıyor. Sabah namazına kalktıklarında yorganlarını, battaniyelerini yağmurdan sırılsıklam ıslanmış buluyorlar. Ranzadan yere indiklerinde zeminin suyla kaplı olduğuna, suyun bileklerine kadar yükseldiğine şahit oluyorlar. Anadolu'nun en ücra köylerinden, ta Avrupa'dan, Almanya'dan çocuk yaşta ailelerini bırakıp gelen o çocuklar, her sabah yoksulluğun içinde uyanıyorlardı. Her akşam sessiz sessiz ağlayarak uykuya dalıyorlardı. Ama şunu da söyleyeyim, benim de ağladığım geceler oldu. Çünkü ilkokulu bitirdim hemen imam hatibe gittim ama bizim sınıflarımızda evli ağabeylerimiz, arkadaşlarımız vardı, öyle okuduk. Bizler üç kişilik odalarda değil koğuşlarda okuduk. Bizim koğuşlarımız o zamanlar 40-50-60… Öyle bizim banyomuz, tuvaletimiz falan hak getire, bazen su akmaz, ondan sonra kalkar Paşa Hamamına giderdik ta Çarşamba'da, bunları yaşadık."
Başbakan Erdoğan, imam hatip mezunlarından milletin fedakarlıklarını hiçbir zaman unutmamalarını isteyerek, öğrencilere şöyle seslendi:
"İmam Hatip okullarının ne zor şartlarda kurulduğunu, ne zor şartlarda bugünlere ulaştığını bilecek, bunun sorumluluğuyla hareket edecek ve geleceğe böyle ilerleyeceksiniz. Siz dürüstlükte örnek olacaksınız. Siz, bunun yanında cesur olacaksınız. Siz omurgalı olacaksınız"
Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından, aralarında kardeşi Mustafa Erdoğan'ın oğlu Usame Erdoğan'ın da bulunduğu dereceye giren 3 öğrenciye hediyelerini verdi.
Başbakan Erdoğan, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezuniyet törenine, eşi Emine Erdoğan ve bu okuldan mezun olan oğlu Bilal Erdoğan ile katıldı.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...