Darbeci albay ateş etmeyen askeri vurmuş

Düzenleyen:
Darbeci albay ateş etmeyen askeri vurmuş

GÜNDEM Haberleri

Darbeci albayın, halka ateş etmeyen askeri vurduğu ortaya çıktı. Bu albay da sonradan öldürüldü.

15 Temmuz gecesi AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasının 74 asker tarafından işgal girişimine dair hazırlanan iddianamede, 74 darbeciye 3’er kez müebbet istendi.  İddianamede darbeden önce 2. Zırhlı Alay Komutanlığı’nda yapılan toplantıya katılan 47. Piyade Alay Komutanı Albay Sadık Cebeci’nin ifadesine de yer verildi.
Tüm ordunun işin içinde olduğunu düşündüğü için ‘hain olup ortadan kaldırılmaktan’ korktuğu için itiraz etmediğini anlatan Cebeci, “Saat 22.00’a doğru İBB binası ve AK Parti İl Başkanlığı’nın tatbikat ve eğitim maksatlı emniyetin alınması için emir verdim” dedi.
Kendisinin karargahta kaldığını anlatan Albay Cebeci ifadesinde çarpıcı bir detaya da değindi. İBB ve AK Parti İl Başkanlığı’na giden askerlerin başında bir albayın bulunduğunu söyleyen Cebeci, bu albayın askerlerinden birini halka ateş etmediği için vurduğunu anlattı.
Cebeci ifadesinde, “Meydana gelen ölüm olaylarında benim askerlerimden kaynaklanan bir şey yoktur. Harp Akademisinde görevli albay tamamen kendi inisiyatifiyle ateş etmiş. Ayrıca yanındaki yüzbaşılar da ateş etmiş. Hatta benim askerlerimden birini de niye ateş etmiyorsun diyerek bu albay tarafından vurulmuş. Bu albay sonradan öldürülmüş” dedi.
İddianamede, AK Parti İstanbul İl Başkanlığına giden askerleri yönlendiren şüpheli Binbaşı Faruk Şimşek’in halkın bina önünde toplanması üzerine silahıyla havaya ateş ettiği ve diğer askerlere de silahlarını kullanmaları yönünde talimat verdiği belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...