Avrupa basını fırsatı kaçırmadı

Avrupa basını fırsatı kaçırmadı

GÜNDEM Haberleri

Dünyanın en önemli gazeteleri, Taksim'deki olayları bahane ederek taraflı ve yanlış haberlerle Türkiye'nin imajına zarar vermeye çalıştı.

Her fırsatta Türkiye düşmanlığı yapan dış basın önüne gelen son fırsatı da değerlendirmeden geçmedi. Dünyanın en önemli gazeteleri, Taksim'deki olayları bahane ederek taraflı ve yanlış haberlerle Türkiye'nin imajına zarar vermeye çalıştı. Gerçek dışı bilgi ve fotoğraflarla büyük bir provokasyona dönüşen olaylara alet olan Fransız Le Monde gazetesi, "Doğmakta olan bir 'Türk Baharı' mı?" başlığını attı. New York Times, "Genişleyen kaos ve görüntüler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dikkatle geliştirdiği, Türkiye'nin bölgesel kudret simsarı imajını lekelemekle tehdit ediyor" yorumunu yaptı. BBC, gösterileri "Yıllardır Türkiye'de hükümet karşıtı yapılan en uzun eylem" olarak nitelendirdi. İngiliz The Observer gazetesi "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 yıllık iktidarının en büyük meydan okumasıyla karşı karşıya" görüşünü dile getirdi. Haberde "Bu aşırı şiddet, hükümetin farklı görüşlere hoşgörüsüz olduğunu gösterdi" yorumu yapıldı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...