Erdoğan, 'Demokrasi sandıktan geçer'

/ Kaynak: CHA
Erdoğan, 'Demokrasi sandıktan geçer'

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Erdoğan, 'Demokratik parlamenter sistemlerde parlamentonun yolu seçimden geçer, sandıktan geçer.'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı dolayısıyla başlatılan protesto gösterilerini Fas'ta değerlendirdi. nbsp;Başbakan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Sandıkta netice alamayanların farklı yöntemlerle netice alma gayretiydi. 5 gün öncesine göre bugün çok daha bu iş gevşemiş, yumuşamış durumda. Aklı selimin daha ortama hakim olduğu kanaatindeyim ve öyle zannediyorum ki birkaç gün içerisinde de tamamiyle bu normale dönecektir. Zaten ülkenin genelinde, başta İstanbul olmak üzere, böyle her yer terörize edilmiş gibi bir hava da söz konusu değil. Ama birkaç gün içerisinde, dönene kadar herhalde tamamiyle bu iş bir çözüme kavuşmuş olacaktır." nbsp;Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Taksim gösterileri hakkında söylediği 'mesaj alınmıştır' ifadesinde ne olduğunu bilemeyeceğini söyledi. nbsp;Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Sayın Cumhurbaşkanımız 'mesaj alınmıştır' derken, içeriğinde ne var, bunu ben bilemem. Ama sabah ben de Fas'a hareket ederken, buna benzer bakan arkadaşlarımdan birinin açıklaması vardı, 'mesaj alınmıştır' diye. Ben de basın mensuplarına sordum. 'Siz hangi mesajı aldınız. Bana açıklar mısınız?' dedim. Fakat basın mensubu arkadaşlar, bana herhangi bir mesajı vermediler, açıklayamadılar.""EL CEZİRE DOĞRU HABERCİLİK YAPARSA ÇOK ÇOK İSABETLİ OLUR"
Olayların ağaç kesilme meselesinden başladığını belirten Erdoğan, şöyle konuştu: "Doğrusu ben tabii şu anda eğer olay ağaç kesme olayı ise, ki bu işin başlama süreci öyle, bir defa burada 12 ağaçtan bahsediliyor. Bunu sizin de bilmenizde fayda var. Hele hele (El) Cezire'nin çok daha iyi bilmesinde fayda var. Çünkü geniş bir yayın alanına sahipsiniz. Burada eğer doğru habercilik de yaparsanız, çok çok isabetli olur. 12 ağacın 10 tanesi sökülmüş, bir başka bölgeye dikilmiştir. Artık teknoloji buna müsait. Bu esnada 2 tanesinde böyle bir araçların, 2 ağacı kesmesi sıkıntısı olmuştur."
Erdoğan, İstanbul'da belediye başkanlığı döneminde şehrin daha önce görmediği ağaçlandırma kampanyalarını gördüğünü dile getirdi. Başbakanlığı döneminde ise 10 yıl içinde 2 milyarı fidan olmak, 800 milyonu ise 3 yaş ve üzeri olmak üzere ülke genelinde ağaçlandırma yaptıklarını vurguladı. nbsp;
"CHP, MARJİMAL GRUPLARLA DAYANIŞMA İÇERİSİNDE"
Erdoğan, Taksim Meydanı'ndaki bütün ağaçları kesmek gibi bir niyetleri olmadığına dikkat çekerek, "Olay farklı. Oradan başlatıp, farklı yerlere çekme gayreti içerisinde oldular. Bunu aklıselim sahibi vatandaşım zaten görecek. Ondan sonra da bunlara gerekli notunu verecektir. Bu işin içerisinde başta anamuhalefet partisi ve aşırı uçlar, marjinal gruplar var. Onlarla müşterek bir dayanışma içerisinde böyle bir adımı atıyorlar. Fakat halkımın bunu kahir ekseriyetiyle kabullenmesi mümkün değil.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...