Eren Holding’den Kamerun’a çimento fabrikası

Düzenleyen:
Eren Holding’den Kamerun’a çimento fabrikası

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrika’ya yatırım çağrısına üzerine Türk firmalar harekete geçti. Türkiye’nin büyük gruplarından Eren Holding, Kamerun’un sanayi ve ticaret merkezi olan Douala kentinde ülkenin dördüncü çimento fabrikasının açılışını gerçekleştirdi.

30 milyon avroluk yatırımla iki ülke arasında ticaret hacminin arttırılması planlanıyor. Açılış töreninde konuşan Kamerun Başbakanı Philemon Yang “Kamerun Devlet Başkanı Paul Biya adına çimento fabrikası açılışını gerçekleştiriyoruz” dedi. Kamerun’daki Medcem Fabrikası’nın Genel Müdürü Taha Özbey de fabrikanın, iki ülkenin samimi diplomatik ilişkilerinin bir neticesi olarak kendini gösterdiğini dile getirerek “Bu başarılı proje Türkiye ve Kamerun arasındaki samimi dostluğun ve iş birliğinin bir sonucudur. Bu projeyi bitirmenin gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Açılış törenine Kamerun Başbakanı Philemon Yang, Türkiye’nin Yaounde Büyükelçisi Murat Ülkü, Kamerun Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ernest Gbwaboubou ve Holding Yönetim Kurulu Üyesi Emre Eren katıldı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...