ABD dinleme skandalıyla çalkalanıyor

ABD dinleme skandalıyla çalkalanıyor

DÜNYA Haberleri

ABD yönetimi, İngiliz gazetesi tarafından ortaya atılan dinleme skandalı iddialarıyla çalkalanıyor.



Türkiye Taksim Gezi parkı krizini atlatmaya çalışırken, ABD yönetimi, İngiliz gazetesi tarafından ortaya atılan dinleme skandalı iddialarıyla çalkalanıyor. 1 milyon kişinin telefon, SMS ve e-posta trafiğinin izlendiğinin ortaya çıkmasının ardından ABD sivil toplum örgütleri, Obama yönetimini sert bir dille eleştirdi. Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı NSA tarafından kayıt altına alınan dinleme ve takiple ilgili bilgiler Amerikan mahkemeleri tarafından incelenmeyi beklerken, ajans yetkilileri dinlenen kişilerin ABD vatandaşı olmadığını duyurdu. Ulusal güvenlik için bir milyon civarında kişinin dinlendiğini kabul eden Amerika Ulusal Güvenlik Ajansı NSA bu konuda Yahoo, Microsoft, Facebok, Google gibi teknoloji devletirden destek aldıklarını söyledi. Amerikalı STK'lar ise durumun kaygı verici olduğu görüşünde. Kimlerin dinlendiğinin tam olarak bilinmediğini belirten STK yöneticileri Barack Obama'nın bugün yaptığı açıklamadan tatmin olmadıklarını ifade ediyor.
ABD yetkilileri The Wall Street Journal tarafından bugün yayınlanan bir araştırmada, dinleme ve elektronik takip sonrası elde edilen verilerin fişlenme kaygısını ileri bir boyuta taşıdığını bunun da paranoyaya neden olduğunu ifade ediyor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...