Mars'a gitmek için 8 Türk başvurdu

Mars'a gitmek için 8 Türk başvurdu

TEKNOLOJİ Haberleri

Mars 2023 Projesi için aranan 500 kişi içinde 8 Türk vatandaşı var. Geri dönüşü olmayan yolculuk hazırlanan projeye Avrupa Uzay Ajansa ESA da destek veriyor..

Mars 2023 projesi için bütün dünyadan başvurular sürüyor. Projeye katılmak için Türkiye'den 8 çılgın genç başvuruda bulundu. Geri dönüşü olmayan yolculuğa gidecek olanların seçiminin yapılacağı ön elemelere adını yazdıran 8 Türk vatandaşı içinde adını ve soyadını açıklayanlar arasında Ercan Gökçe, Fatih Çam, Ferdi Tarla bulunuyor, Caner, Koray, Deniz ve Cankat isimli gençler de Mars yolculuğunda Türkiye'den katılmak için resmi başvuruyu yapanlar arasında yer alıyor. Avrupa Uzay Ajansı ESA'nın da desteklediği projeye katılmak için geçtiğimiz ay sonuna kadar 78 bin kişi katılım başvurusu yaptı
EĞİTİMİ 8 YIL SÜRECEK: Hollandalı vakıf yetkilisi Mars yolculuğu öncesi en az 8 yıl süreyle eğitim vereceği gönüllülerde dayanıklılık, insanlarla iyi iletişim kurabilme, meraklı bir kişiliğe sahip olma, yerleşim sistemleri kurma ve yönetim gibi konularda becerikli olma gibi özellikler arıyor. Time'de bu konuda yayınlanan makalede ortalama -58 derecede çalışabilecek olan gönüllülerin seçimi konusunda vakıf yetkililerinin çok hassas davrandığı ilk yolculuğun ise 2022 olarak planlandığını ifade ediliyor. Geri dönmemeyi kabul edecek gönüllülerin sayısının ağustos ayı sonuna kadar yarım milyonu bulması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...