Beyoğlu Belediye Başkanı konuştu, 'Esnaf kan ağlıyor'

- Güncelleme:
Beyoğlu Belediye Başkanı konuştu, 'Esnaf kan ağlıyor'

Ekonomi Haberleri

Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan, 14. gününde Gezi Parkı eylemlerinin bölge esnafını ve ticari hayatını olumsuz etkilediğini söyledi.

nbsp;Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan, 14. gününde Gezi Parkı eylemlerinin bölge esnafını ve ticari hayatını olumsuz etkilediğini söyledi. Misbah Demircan şunları söyledi, "Biliyorsunuz oteller bölgesiyiz. 35 bin yatağımız var. Talimane bölgesindeki otelde rezervesyonların çoğu iptal olmuş durumda. Taksim bölgesinde yaşam durdu. Bu sektörde çalışan 35 bin kişimiz var. Eylemler bundan sonraki birkaç haftayı, hatta sezonu etkileyecek. Bize hayat veren, can veren turistlerin buraya gelmemesi esnafımızı derinden etkiledi. Otel rezervasyonları 80 oranında düştü. Esnaf kan ağlıyor. Beyoğlu'nda hayat durmuş durumda. Mağduriyet had safhada Taksim'deki olaylar Fatih'teki esnaf bile etkileniyor. Pazar günü bir başka ilçeyi ziyarete gittim. Oradaki otoparkçı işlerin yüzde 70 düştüğünü söyledi. Bu eylemde tanıdığım insanlar da var. Bunlar yeni Türkiye'nin yüzleri. Çevrecilik, doğa ve yeşil yüzünden tepki göstermeleri normal. İşin bu tarafı çok güzel. Zihinlerinde vurma, kırma yok. Bunlar haklıdırlar, haksızdırlar bir eylem koydular.Bu çocuklar eylem koyduğunda başka unsurlar olaya kanalize oldular. Dolayısıyla duyarlılık oluşturmak için yola çıkanlara başka gruplar katıldı. Bugün Taksim Meydanı'nda büfelerden birini bir ekip gelip basmış, içeriyi talan etmiş. Esnaf korkusundan konuşamıyor. Bunu Gezi Parkı'ndaki o gençler yapmıyor. Buraya eylemden istifade edip, nemalanıp, kendi düşüncelerini aktarmak üzere katılan gruplar var. Eylem ağaçlardan çıktı, saksılardaki çiçekler yerle bir oldu. Eylemi yapan grup toplanıp, muhatap arar. Ama bu eylemlerde çevre yıkılıp, yakılmaz, yok edilmez. Beyoğlu terbiyesi, İstanbullu olmak böyle bir şey. Bu eylem başladı, her zamanki gruplar zannedildi. Orantısız güç kullanıldı. Buralarda eksiklikler oldu. Taksim'de yapılması düşünülen Topçu Kışlası projesini çok iyi biliyorum. Bu kışla kesinlikle betonlaşme getirmeyecek. "
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...