Zafer Çağlayan, 'Eski günleri istiyorlar'

- Güncelleme:
Zafer Çağlayan, 'Eski günleri istiyorlar'

Ekonomi Haberleri

Çağlayan, faiz lobisi tartışmalarıyla ilgili, ''Türkiye'yi ekonomik ve siyasi açıdan sıkıntıya sokarak eski günlere dönmek isteyenler yeniden piyasaya çıktılar' dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, faiz lobisi tartışmalarıyla ilgili, ''Türkiye'yi ekonomik ve siyasi açıdan sıkıntıya sokarak eski günlere dönmek isteyenler yeniden piyasaya çıktılar'' dedi. İnovasyon atölyelerinin kurulmasıyla ilgili protokol imza töreninde açıklamalarda bulunan Çağlayan, söz konusu kesimin geçmişte yapmış olduklarından dolayı Türkiye'nin son 30 yılda 1.5 trilyon dolara yakın faiz ödediğini ve bunun 76 milyonluk Türk halkının cebinden çıktığını kaydetti. 2002'de Türkiye'nin topladığı her 100 liralık verginin 75 lirasını faize ödemek zorunda olduğunu anlatan Çağlayan, bugün ise Türkiye'de toplanan 100 liralık verginin 15-16 lirasının faiz olarak ödendiğini söyledi. Çağlayan, bu kesimin faizlerin yeniden yükselerek Türkiye'nin kemiklerinin daha fazla sömürülmesini istediklerini belirtti. ANKARA AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...