Alman polisler, 'Gezi' eylemlerini izlemek için geldi

/ Kaynak: CHA
Alman polisler, 'Gezi' eylemlerini izlemek için geldi

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Almanya Polis Teşkilatı'nda görevli polislerinde aralarında yer aldığı 41 polis memuru Gezi Parkı eylemlerini gözlemlemek için Türkiye'ye geldi.

Almanya Polis Teşkilatı'nda görevli polislerin de aralarında yeraldığı Blue Knights Germany Derneği üyesi 41 polis memuru Gezi Parkı eylemlerini gözlemlemek için Türkiye'ye geldi. İstanbul'da Polisevi'nde misafir edilen polisler şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezdikten sonra iki arkadaşlarını Türkiye'de bırakarak dönüş yoluna geçti. Aralarında 3 Avusturyalı, 1 de Amerikalı emekli polisin de bulunduğu grup dönüş güzegahında son durak olan Edirne'ye geldi. Geceyi Edirne'de geçiren grup sabah saatlerinde hareketlerinden önce açıklama yaptı. Blue Knights Germany Derneği Jürgen Pohz, televizyonlarda gördükleri Gezi Parkı eylemini yerinde gözlemlemek amacıyla Türkiye'ye geldiklerini söyledi. Taksim'i görme fırsatını kaçırdıklarını anlatan Pohz, kaldıkları süre içerisinde Türk insanının sıcak kanlılığı ile karşılaştıklarını kaydetti. Türkiye'den elde ettikleri verileri 3 ay boyunca değerlendirecek olan grup daha sonra edindiği izlenimleri kamuoyu ile paylaşacak.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...