İslam bilgeleri Şanlıurfa’ya gelecek

Düzenleyen:
İslam bilgeleri  Şanlıurfa’ya gelecek

YAŞAM Haberleri

“İslâm’ın Evrensel Mesajı: Barış, Adalet, Özgürlük” temasıyla 3-4-5 Mart 2017 tarihlerinde düzenlenecek “Uluslararası İslâm Bilgeleri Zirvesi”, 50’yi aşkın düşünür, yazar, akademisyen ve devlet adamını Şanlıurfa’da buluşturacak.

Şanlıurfa Valiliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Harran Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilecek zirvede; “İslâm coğrafyasındaki siyasî-ekonomik istikrarsızlıklar ve bu istikrarsızlıklardan kaynaklanan şiddet hareketleri” gibi bir dizi güncel konu başlığı ele alınacak. Zirve ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna “Şehrimiz, Hz. İbrahim’in yaşadığı şehir. Onun aziz hatırası ve birleştirici kişiliğinin gölgesinde, İslâm dininin evrensel mesajları olan ‘Barış, Adalet ve Özgürlük’ anlayışını tüm dünyaya Şanlıurfa’dan ileteceğiz” dedi. Zirveye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katılacak.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...