Bakanların evini böyle işaretlemişler

Düzenleyen:
Bakanların evini  böyle işaretlemişler

GÜNDEM Haberleri

Başarısız darbe girişimi gecesi cuntacı askerler PKK’nın elebaşlarını yakalamak için kullanılan özel sistemle hedeflerini belirlemiş.

Buket GÜVEN  
Ebru KARATOSUN ANKARA

15 Temmuz gecesi Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu’nun evlerini hedef almak isteyen cuntacılar bu koordinatları teröristleri vurmak için kullandıkları Müşterek Analiz Merkezi aracılığıyla yaptıkları ortaya çıktı. Darbe için önemli ölçüde hazırlık gerçekleştiren cuntacı askerler 15 Temmuz gecesi planlı şekilde vurmak için 11 merkez belirledi. Cuntacılar Ankara’da Başbakanlık, MİT Müsteşarlığı, İçişleri Bakanlığı, Polis Özel Harekât Dairesi, TİB Binası, TÜRKSAT gibi merkezleri belirlerken İstanbul’da da Cumhurbaşkanlığı Köşkü (Huber Köşkü), Kalender Orduevi, Fenerbahçe Orduevi, Samandıra’daki askeri kışlayı öncelikli hedef olarak hazırladı. Hedefler arasında bazı bakanların ikametleri de yer aldı. Bu binaların vurulması için önemli hazırlık yapıldı. Darbeci askerler hatta bu binaları vurmak için santim santim hesap yaptı. Kandil’deki teröristleri vurmak için kullanılan Müşterek Hava Analiz Değerlendirme Merkezini (MUHAYM) de kullanan cuntacılar böylelikle koordinatları belirledi. 
BAYRAMDA DARBE HAZIRLIĞI
İtirafçı Yüzbaşı Ali Pehlivan’ın ifadesinde hainlerin gerçek planı da gözler önüne serildi. Pehlivan’ın ifadesinde gündeme getirdiği korkunç gerçekler şöyle sıralandı: MUHAYM Başkanımız Gökhan Şahin Sönmezateş, beni 9 Temmuz Ramazan Bayramı tatilinin son günü aradı. Bana ‘Yarın sabah 09.00-10.00 gibi MUHAYM’da buluşalım.’ dedi. CAS programını açmamı istedi. Bu bizim bilgisayarlarımızda yüklü, Google Earth’ın Harita Komutanlığı versiyonuydu. MİT Müsteşarlığının ekran resmini almamı söyledi. Polis Özel Harekât Dairesi, İçişleri Bakanlığı, Başbakanlık, Gölbaşı Özel Harekât, TİB binası, TÜRKSAT, İstanbul’da Kalender Orduevi, hemen karşısındaki Cumhurbaşkanlığı Köşkü (Huber Köşkü), Kalender Orduevi, Fenerbahçe Orduevi, Samandıra’daki askerî kışlanın fotoğraflarını alıp Power Point’te yapıştırdık. Ardından resimlerin altına koordinatları yazdım. Daha sonra bunların çıktılarını alalım, dedi ve ben de çıktılarını aldım.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...