CNN ve BBC'ye 'Gezi Parkı' tepkisi

/ Kaynak: CHA
CNN ve BBC'ye 'Gezi Parkı' tepkisi

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Gezi Parkı olaylarında Türkiye'yi karalayan yayınlar yaptıkları gerekçesiyle BBC ve CNN İnternational talevizyonu bir grup tarfından protesto edildi

Gezi Parkı olaylarında Türkiye'yi karalayan yayınlar yaptıkları gerekçesiyle BBC ve CNN İnternational talevizyonu bir grup tarafından protesto edildi. Kanalların İstanbul temsilcilikleri önünde toplanan vatandaşlar, İngliz polislerinin uyguladığı şiddeti içeren fotoğraflar da taşıdı. Gezi Parkı'nda yaşanan olaylar BBC ve CNN İnternational kanallarında Türkiye'de iç savaş çıkmış gibi yansıtılmıştı. Ülkenin imajını zedeleyen bu tutumları bazı kesimlerin tepkisini çekmişti. Söz konusu kanalları protesto etmek isteyen bir grup, kanalların Şişli'deki İstanbul temsilcilikleri önünde toplandı. Ellerinde İngiliz polisinin gösteriler sırasında uyguladığı şiddeti yansıtan fotoğraflar ile Türkçe ve İngilizce yazılı dövizler taşıyan grup, basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı Berna Özgü ile Yasin Aslanoğlu okudu. Açıklamada, Taksim'de yaşanan olayları Türkiye'de bir iç savaş varmış gibi gösterdiği iddiasıyla BBC'nin yanı sıra CNN İnternational ile bazı gazeteler protesto edildi. Açıklamada, Taksim'deki olaylara geniş yer ayıran yabancı medyanın Suriye'de ve özellikle Banyas'ta yaşanan olayları görmezden geldiği belirtildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini açıklayan grup, yapılan yayınlarla asıl hedefin Türkiye olduğuna vurgu yaptı.
Bu arada, mahalledeki bazı kişiler de söz konusu kanallara tepki gösteren gruba sataştı. Kanalların tutumunu doğru bulduklarını iddia eden şahıslar, basın mensuplarına da saldırmaya kalkıştı.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...