BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Hastalıklar ve çareleri

Hastalıklar ve çareleri

Yiyeceklerle alınan enerjinin yüzde yirmisinin beyin tarafından harcandığına dikkat çeken beslenme uzmanları, belli yiyeceklerin algılama yeteneğini artırdığını ve hızlı düşünmeyi etkilediğini belirtiyorlar



Unutkanlığa limon, Ezbere ananas,Öğrenmeye lahana,Strese çilek Amerikalı sağlık uzmanları, hatırlama problemi olan insanların limon, ezberleme gücünü artırmak isteyenlere ananas, öğrenme gücünü artırmak isteyenlere de limon ve lahana tüketmelerini tavsiye ediyorlar. Beynin yiyeceklerle alınan enerjinin yüzde yirmisini harcadığına dikkat çeken Amerikalı uzmanlar, belli yiyeceklerin algılama yeteneğini artırdığını, hızlı düşünmeyi etkilediğini de belirttiler. Sağlık uzmanlarının yaptığı araştırmalar sonunda alınan besinlerin vücut üzerindeki etkileri ise şöyle belirlendi: “Havuç, hatırlama yeteneğimizi artırır, çünkü havuç beyin metabolizmasını canlandırır. Birşey ezberlerken bir ufak tabak sıvı yağlı havuç salatası yeyin. Özellikle hatırlama problemi çeken öğrenciler, öğretmenler, politikacılar ve gazeteciler bol bol havuç tüketmelidir. Bir metni ezberleme ihtiyacı olan tiyatro sanatçıları ve müzisyenler bol bol ananas tüketmelidir. Kısa süreli bellek için de avokado yenilmelidir. Ne kadar acı olursa olsun kırmızı biber tüketmek mutluluğu artırır. Aroma maddeleri vücudun kendi mutluluk hormonu olan endorphinin salgılanmasını hareketlendirir. Biberi çiğ yemek, endorphinin gücünü artırır. Strese karşı da çilek tüketilmelidir. Bünyesinde bolca serotonin barındıran muz da mutluluğu artırır. Öğrenme kapasitesinin artırılması için de tiroit bezlerinin aktivitesini yavaşlatan ve siniri gideren lahana yenmelidir. C vitamini zengini olan ve algılama yeteneğini artıran limon da öğrenme sıkıntıları için kullanılmalıdır. Özellikle dil öğrenme kursları ve dersler öncesi bir bardak limon suyu içilmelidir. Yaban mersini uzun süreli bir öğrenmede ideal bir meyvedir. Beynin kanla daha iyi beslenmesini sağlar. Konfrenaslarda, konserlerde, uzun araba yolculuklarında sinirleri kuvvetlendiren ve beyindeki haber alma maddelerinin oluşumunu hareketlendiren ceviz, fındık ve fıstık kullanılmalıdır. Yeni fikirler üretmede ise, kimyon ile zencefil kullanılabilir. Bu maddeler kanı sulandırır ve kanın vücutta daha serbest akmasını sağlar. Ayrıca sinir sistemini uyarırlar.” Kum sancıları Böbrek kumlarını dökmek ve onların sebep olduğu sancıları gidermek için, perhiz yapmak ve bol bol su içmek çok faydalıdır. Ayrıca, aşağıdaki reçeteler de uygulanır. * 4 bardak suya; 1 çorba kaşığı kekik konur. Su, yarıya ininceye kadar kaynatıldıktan sonra süzülür. Sabah akşam, aç karna birer kahve fincanı içilir. * 4 bardak suya; 1 çorba kaşığı dövülmüş böğürtlen kökü konur. 5 dakika kaynatıldıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Soğuduktan sonra, günde 3 kere birer çay bardağı içilir. * 4 bardak suya; 1 tutam ufalanmış söğüt yaprağı konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Günde 3 kere, birer çay bardağı içilir. * 6 bardak suya; 1 tane pırasa doğranır. Haşlandıktan sonra süzülür. Günde 1 su bardağı içilir. * 4 bardak suya; 2 çorba kaşığı ufalanmış patlıcan yaprağı konur 5 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Günde 3 kere, birer çay bardağı içilir. Kurdeşen Tıp dilinde “Oriker” denilen kurdeşen, bir çeşit alerjidir. Ciltte aniden başlayan ve birkaç saat kadar süren dayanılmaz kaşıntılarla kendini gösterir. Ciltte görülen küçük, kırmızı kabarcıklar, bir süre sonra şişebilir. Bu belirtiler, bazen çok kısa zamanda geçer, bazen de uzun süre devam eder. Sebebi; böcek veya arı sokması, bozuk yiyecekler, bazı yiyecekler, bazı ilaçlar veya aşırı derecede heyecanlanmadır. Tedaviye geçmeden önce, hastalığı doğuran sebebi bulmak gerekir. Ayrıca aşağıdaki reçeteler de uygulanır: * 6 bardak suya; 2 tutam şahtere, 2 çorba kaşığı gelincik çiçeği konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Suyuna, 1 su bardağı peynir suyu ilave edilir. Günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir. * 4 bardak suya; 3 çorba kaşığı papatya çiçeği ve 1 su bardağı limon suyu konur. Kaynatıldıktan sonra banyo suyuna süzülüp, yıkanılır.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT