iOS 7'nin tasarımı değişebilir

iOS 7'nin tasarımı değişebilir

TEKNOLOJİ Haberleri

Geçtiğimiz gün düzenlenen WWDC etkinliğinde tanıtılan iOS 7'nin tasarımının henüz tamamlanmadığı ileri sürüldü.

Baştan aşağı yenilenen iOS 7, ilk bakışta Windows Phone ve Android'in arayüzüne benzetildiği için Apple kullanıcılarının olumsuz eleştirilerine maruz kaldı. Apple'ın efsanevi tasarımcısı Jony Ive tarafından tasarlanan iOS 7'nin, eleştiri oklarına maruz kalan yeni tasarımının bitmediğine yönelik ortaya ciddi iddialar atıldı. Thenextweb editörlerinden Matthew Panzarino tarafından ortaya atılan iddiada, iOS 7'nin geliştirilmesinde Apple'ın farklı departmanlarının görev aldığını ve iOS 7'nin ikonlarının "Pazarlama ve İletişim Departmanı" tarafından geliştirildiğini dile getirdi. M.Panzarino, ayrıca iOS 7'nin yeni renk tonlarının ve estetik unsurlarının yine bu birim tarafından geliştirildiğini de dipnot olarak belirtti. Tasarım süresince Apple'ın departmanlarının arasındaki iletişimin çok sağlıklı olmadığını ve bu yüzden de uygulamaların arayüz tasarımlarının birbirinden farklı olduğu belirtti.
iOS 7 ile hayatımıza girecek olan "Kontrol Merkezi" şimdiki yapısından daha farklı olacağı tahmin ediliyor. Uygulama ve ayarların kısa yollarına kolayca ulaşabildiğimiz kontrol merkezi, iOS 7 Beta 1 sürümünde bu ayar ve uygulamaların kullanıcılar tarafından değiştirilmesine imkân tanımıyor.
M.Panzarino bu tip özelliklerin ve ikonların iOS 7'nin Final sürümünde değişebileceğini belirtiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...