Kolombiyalı müslüman aile Türkiye'yi seçti

Düzenleyen:
Kolombiyalı müslüman aile Türkiye'yi seçti

YAŞAM Haberleri

Başkent Bogota yakınlarında yemyeşil bir mezrada yaşayan çift, çocuklarını Müslüman bir ülkede yetiştirmek için Türkiye’ye yerleşmeye karar verdi

Kolombiyalı Müslüman Wuaykako Mücahit Jesiat ile eşi Evelyn Delgado Silva, hayatlarına Türkiye’de devam etme kararı aldı. Sahip oldukları her şeyi satan aile, birkaç gün içinde çocuklarıyla birlikte İstanbul’da olacak. Çift Kolombiya’da 2 yaşındaki oğulları Kowuak Yusuf ve 15 aylık kızları Meryem Evelyn ile başkent Bogota’ya 30 kilometre mesafede bulunan Salitre Alto mezrasında yaşıyor. Yemyeşil tepelerin arasındaki evlerine, şehrin stresinden uzaklaşmak için yerleşen aile, neden Türkiye’ye göç etmeye karar verdiklerini anlattı. Müslüman olmadan bir hafta önce İstanbul’u ziyaret ettiğini belirten Evelyn Delgado Silva “Ezan sesini duyunca çok etkilenip, Sultanahmet Camii’ne gittim. Namaz kılan kadınları gördüm. Müslüman olmadığım hâlde ilk secdemi orada yaptım” dedi. İstanbul ziyaretinden sonra zor günler geçirdiğini ve kendisine hediye edilen Kur’ân-ı kerimi okumaya başladığını ifade eden Silva “Duha suresinde ‘Rabbin seni terk etmedi ve darılmadı’ diyor. Bunu okuduğumda çok etkilendim ve ilk kelime-i şehâdetimi getirdim. Şimdi aynı inancı paylaştığım insanlarla bir arada yaşamak istiyorum’’ diye konuştu.
Kolombiyalı müslüman aile Türkiye'yi seçti
4 günde bütün malları satıldı
Çocuklarının Müslüman bir ülkede büyümelerini hayal ettiğini belirten Wuaykako Mücahit Jesiat, Türkiye’de yaşayacakları için çok mutlu olduklarını söyledi.  “Biz göç etme kararını verdikten sonra sadece 4 gün içinde her şeyimizi satabilmemiz bana hâlâ inanılmaz geliyor” diyen Mücahit Jesiat,  birkaç gün içinde Türkiye’de olmayı planladıklarını ifade etti.

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...