Vatandaş işini sağlama alacak

Düzenleyen:
Vatandaş işini sağlama alacak

GÜNDEM Haberleri

Yıldırım ‘’Bu anayasayı Recep Tayyip Erdoğan kendisi için yapıyor’ diyorlar. Anayasa değişikliği Erdoğan için değil, her doğan içindir’’ dedi.

Nuri ELİBOL

 

Başbakan Binali Yıldırım, referandum için Anadolu’daki ilk mitinglerini Amasya ve Tokat’ta gerçekleştirdi. Yavuz Selim Meydanı’nı dolduran 10 binlere hitap eden Yıldırım, “Neden Amasya’da başlıyoruz. Elbette bunun bir manası var. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarken Amasya’ya geldi. Amasya genelgesini buradan dünyaya ilan etti. Milletin istikrarını yine milletin kararlılığı kurtaracaktır. Söz milletindir, karar milletindir, yetki milletindir. Millet neyi uygun görürse o olur. Gerisi teferruattır. Referandumda vatandaş işini sağlama alacaktır. Bu anayasa değişikliğini Erdoğan için değil, her doğan için yapıyoruz” diye konuştu. 
MUAVİN OLSUN ENGEL YOK
Yeni anayasa ile ilgili eleştirilere cevap veren Yıldırım, şöyle devam etti: Meclis’in görevlerinin tırpanlandığı, görevlerin azaltıldığı külliyen yalan. Meclis aksine daha da güçleniyor. Hükûmet kendi işini yapacak, Meclis kendi işini yapacak. Bir yanda yürütme, bir yanda yasama ve denetim. Canı sıkılınca cumhurbaşkanının Meclis’i feshedeceği külliyen yalan. Bunların hayatı hayır. Bazılar tek adam olacak diyor. Allah aşkına siz şimdi belediye başkanı seçiyorsunuz. Amasya’da iki tane belediye başkanımı var. Cumhurbaşkanı bir tane, doğru. Kılıçdaroğlu’nun hatırı için bir tane daha mı seçeceğiz. İstiyorsa gelsin muavin olsun engel yok. Bu sistemde ona da yer var. Kıskanma ne olur, biraz daha çalış senin de olur! Tek adam seçiyoruz ama iki sandık arasında yetki veriyoruz. Cumhurbaşkanı tamam ama güçlü olan millet. Milletten güçlü olan daha kimse yok. Sandıkta geliyor, sandıkta gidiyor. 
YAZIKLAR OLSUN SİZE!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçenlerde “Sandığa gideceksiniz, haysiyetiniz ve şerefinizle hayır diyeceksiniz” dediğini belirten Yıldırım “Hadi oradan. Benim vatandaşım evet de hayır da dese onurlu ve şereflidir. Hayır diyenleri onurlu demeyenleri aşağılayacaksın yazıklar olsun size” ifadelerini kullandı.

BUNLAR HALKA GÜVENMİYOR

15 Temmuz gecesi Türk milletinin alçaklara dersini verdiğini belirten Yıldırım şunları söyledi: O gece gençlerimizle yaşlılarımızla kadınlarımızla bu meydanlar hınca hınç doldu ve bu bayrağı indirtmediniz. Cumhurbaşkanını seçtik, şimdi de ‘Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ni getiriyoruz. Bunun için Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye ‘siz de gelin ve birlikte yapalım’ dedik. Bahçeli bu çağrımıza karşılık verdi ve ‘önce milletim ve memleketim, sonra partim’ dedi. Ülkücü, milliyetçi kardeşlerime de bu ülke için gösterdikleri gayretten ötürü teşekkür ediyorum. Biz CHP’de bizimle beraber bu yolda olsun istedik. Kılıçdaroğlu’na ‘madem bu sisteme karşısın o zaman sen de anayasa değişikliği teklifi getir ikisini de Meclis’te oylayalım!’ dedik. ‘İkisini de sunalım millet ne karar verirse o olur.’ dedik. Buna da ‘yok’ dedi. Çünkü bunlar halka güvenmek yerine mahkemelere güveniyorlar. Milletin kararını, Meclis’in kararını mahkemelere taşıyarak halkın iradesini yavaşlatmaya çalıştılar. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...