Özelleştirme devri sona eriyor

- Güncelleme:
Özelleştirme devri sona eriyor

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek özelleştirmeyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu

Özelleştirme devri sona eriyor. Özelleştirme portföyünün her geçen gün küçüldüğünü belirten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Özelleştirme İdaresi'ni kamu özel yatırımları çerçevesinde bir birime dönüştürelim mi diye Kalkınma Bakanlığımızla görüşüyoruz. Önümüzdeki dönem Özelleştirme İdaresi yeniden yapılanacak" dedi.
Gediz Elektrik'in devir teslim töreninde konuşan Şimşek, mayıs bütçesini pazartesi günü paylaşacaklarını belirterek "Bütçe rakamları çok iyi. Bunun arka planında enerji sektöründe nakit akışının nispeten iyileşmesi de var. Botaş'ın geçmişe yönelik yükümlülüklerini ve cari yükümlülüklerini yerine getirmesi de bütçedeki iyi performansta etkili oldu" dedi.


'TERMİK SANTRAL' ÇAĞRISI
Elektrik dağıtım portföyünün tamamlanmasıyla Şimşek'ten iş dünyasına "Termik santrallere ilgi gösterin" çağrısı geldi. Şimşek, "Yerel kaynaklarla üretimi artırma potansiyelimiz var" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...