Kısalar festivale geliyor

Düzenleyen:
Kısalar festivale geliyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

13. Akbank Kısa Film Festivali’nde mülakat ve atölye çalışmalarının yanı sıra, yarışma bölümleri de yer alacak.

“Akbank Kısa Film Festivali” 13 Mart Pazartesi günü 13. defa sinemaseverlerle bir araya gelecek. Türkiye’de bu sahada bir platform meydana getirme hedefiyle başlatılan festivalde, 10 gün boyunca atölye çalışmaları, söyleşiler ve yarışmalı bölümler yer alacak. Bu yıl ilk defa açılan “Forum” bölümüyle kısa filmlerin senaryo aşamasından desteklenmesi ve proje geliştirmeye yönelik eğitimler düzenlenmesi amaçlanıyor. Toplamda, 52 ülkeden 1055 kısa filmin başvurduğu “13. Akbank Kısa Film Festivali”, “Festival Kısaları”, “Dünyadan Kısalar”, “Kısadan Uzuna”, “Deneyimler”, “Belgesel Sinema”, “Perspektif”, “Özel Gösterim” ve “Forum” bölümlerinden oluşuyor. 
Festival’de 37 ülkeden 101 film izleyiciyle buluşacak.13. Akbank Kısa Film Festivali” bu yıl, geçen yıl hayatını kaybeden yönetmen Abbas Kiarostami’nin sinemasını mercek altına alıyor. Yönetmenin “10 Derste Sinema” belgeseli gösterilecek ve sineması üzerine bir de söyleşi gerçekleştirilecek. Festival, 23 Mart’ta sona erecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...