Türkler Google ve Apple ile omuz omuza çalışacak

Düzenleyen:
Türkler Google ve Apple ile omuz omuza çalışacak

Ekonomi Haberleri

5 üniversitenin kurduğu kuluçka merkezi; nesnelerin interneti, siber güvenlik, bulut bilişim gibi alanlarda faaliyet gösterecek girişimcileri ABD’de destekleyecek

Silikon Vadisi ekosisteminde yaşamak, o atmosferi solumak ve dünya devleri ile aynı safta yer almak, Türkiye’deki şirketler için hayal olmaktan çıkıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi, Türkiye’deki girişimcilere Silikon Vadisi’nin kapılarını aralıyor. Beş üniversitenin oluşturduğu konsorsiyum, ABD’deki Silikon Vadisi’nde 5 milyon TL’lik KOSGEB desteğiyle STARTÜRK Uluslararası Kuluçka Merkezi’ni kurdu. Türkiye’deki şirketlere, Apple, Google gibi dünya devleri ile aynı ortam ve şartlarda çalışma imkânı sunacak STARTÜRK; danışmanlık, çalışma alanları, kuluçka ofisleri, patent ortaklıkları, ticari heyet organizasyonları ve hızlandırıcı programlar gibi pek çok fırsat sunacak. Otonom robotlar, simülasyon, nesnelerin interneti, siber güvenlik, bulut bilişim gibi alanlarda dünya pazarına teknoloji sunmak hedefindeki ‘startup’lar, STARTÜRK’teki imkânlardan yararlanabiliyor.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz “Günümüzde Türk şirketlerinin olgunluk seviyesi, Sanayi 2.0 ile 3.0 arasında. Yapılan bu yatırım, ülke olarak Sanayi 4.0’ın yakalanması için çok büyük bir hamle. Bilişim sektöründe pazar payımızı mutlaka artırmamız gerek. Startürk ile ilk etapta 30 şirketi Silikon Vadisi’ne taşımayı hedefliyoruz. Orta vadedeki amacımız, 5 milyon dolarlık fon oluşturmak” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...